Skip to main content

Κόντρα εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ: Αύριο η πρόταση Ανδρουλάκη για τον χρόνο των εκλογών – Διασταυρώνει ξίφη με Δούκα

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξαιρετικά κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Πρόταση για κάλπες τον Οκτώβριο θα καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρουλάκης

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας και θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. 

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί. 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τελικά εσωκομματικές κάλπες για τον Οκτώβριο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χάρης Δούκας έχει προτείνει τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών τον Νοέμβριο, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μετά το καλοκαίρι να παρουσιαστεί η ατζέντα του κάθε υποψηφίου.

Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διεκδικήσει και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Η τελευταία δημοσκόπηση θέλει τους διεκδικητές να είναι πολύ κοντά, κάτι που σημαίνει ότι η όποια απόφαση για συμμετοχή ή απόσυρση από την κούρσα να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Καρφί» αναφέρει ότι εάν επικρατήσει η πρόταση για εκλογές τον Οκτώβριο θα μπορούσε ο πρώτος γύρος να γίνει στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος στις 13 Οκτωβρίου. Υπάρχει και το σενάριο για 13/10 – 20/10.

Τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Interview, που διεξήχθη για λογαριασμό του politic.gr η συντριπτική πλειονότητα (το 72,2%) τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 25% εμφανίζεται αρνητικό.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνουν την πρωτιά στον Χάρη Δούκα, ο οποίος προήγεται με μικρή διαφορά έναντι του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 20,9% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 13,7%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη, καθώς η ανακοίνωση της συμπόρευσής του με τον κ. Δούκα έγινε καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η μέτρηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 11,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (9,9%) απαντά πως θέλει για πρόεδρο άλλο πρόσωπο.