Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: «Γράψε-σβήσε» Κασσελάκη με αιχμές περί υπονόμευσης από τον Αλέξη Τσίπρα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με διαφορά λίγων λεπτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρόμοιες μακροσκελείς αναρτήσεις στις οποίες απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να απευθύνεται άμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήρθα πίσω στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του στο Facebook καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στα ηνία του κόμματος και ο ίδιος όπως γράφει «θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή». «Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι τόνισαν σχετικά με το ζήτημα της «Αυγής» ότι «η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση».

«Τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές»

Στην μακροσκελή του ανάρτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι από την μέρα που ανέλαβε «αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις)». Σχολιάζει δε και την συλλογή υπογραφών των 80 στελεχών και 7 βουλευτών, λέγοντας ότι «τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει τονίζοντας: «Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα. Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο. Αλέξη πάμε;».

Εκτός από τα παραπάνω, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δύο παρόμοιες αναρτήσεις με διαφορά λίγων λεπτών, καλώντας στην πρώτη τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να τον υπονομεύει. «Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια μου», έγραφε στην πρώτη ανάρτηση ο Στ. Κασσελάκης.