Skip to main content

Δημοσκόπηση Interview: Ποιος προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Ποιος θεωρείται πιο δυνατός αντίπαλος για τον Κ. Μητσοτάκη

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Προβάδισμα του Χάρη Δούκα με βραχεία κεφαλή έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη - Πάνω από 7 στους 10 θέλουν άμεση εκλογή προέδρου

Τη δυναμική των πιθανών διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτυπώνει δημοσκόπηση της Interview, την ώρα που εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες και οι παίκτες της εσωκομματικής σκακιέρας ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προηγείται με βραχεία κεφαλή έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό του politic.gr η συντριπτική πλειονότητα (το 72,2%) τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 25% εμφανίζεται αρνητικό.

Πηγή: Interview / Politic.gr

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνουν την πρωτιά στον Χάρη Δούκα, ο οποίος προήγεται με μικρή διαφορά έναντι του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 20,9% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 13,7%. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη, καθώς η ανακοίνωση της συμπόρευσής του με τον κ. Δούκα έγινε καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η μέτρηση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 11,9% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (9,9%) απαντά πως θέλει για πρόεδρο άλλο πρόσωπο.

Πηγή: Interview / Politic.gr

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με το ποιος από τα παραπάνω πρόσωπα θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη πολιτική απειλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 38% απαντά πως κανένας από τους υποψηφίους δεν θεωρείται «δύσκολος» αντίπαλος για τον Κ. Μητσοτάκη. Από τα δίπολα που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο, με 18,3% και ακολουθεί το «Μητσοτάκης – Γερουλάνος» με 10,4% και το «Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης με 7,4%.

Πηγή: Interview / Politic.gr