Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Τείχος προστασίας στελεχών στον Αλέξη Τσίπρα μετά τις βολές Κασσελάκη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σειρά στελεχών του κόμματος εκδήλωσαν την ενόχλησή τους για την επιχείρηση αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού από τη νέα ηγεσία

Τείχος προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχεται αλλεπάλληλες βολές από τον Στέφανο Κασσελάκη με υπαινιγμούς περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» αλλά και με καταγγελίες ότι εκείνος ευθύνεται για το λουκέτο στην «Αυγή», υψώνουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδρώντας στη στάση του κ. Κασσελάκη ο οποίος για μια ακόμη ημέρα άφησε σαφείς υπαινιγμούς από τις ΗΠΑ για την οικονομική λειτουργεία του ΣΥΡΙΖΑ επί θητείας του Αλέξη Τσίπρα, σειρά στελεχών του κόμματος εκδήλωσαν την ενόχλησή τους για την επιχείρηση αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού από τη νέα ηγεσία. Διαβεβαιώσαν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν η πιο έντιμη της μεταπολίτευσης και αντέτειναν στον κ. Κασσελάκη ότι τέτοιους ισχυρισμούς δεν αποτόλμησε στο παρελθόν ούτε η ΝΔ.

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε γεμάτα ταμεία

«Με εκπλήσσει πραγματικά εάν εννοούσε ο πρόεδρος και συμπεριλαμβάνει σε αυτή τη συζήτηση και τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε η Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τους υπαινιγμούς του κ. Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα «είναι η μόνη κυβέρνηση η οποία παρέδωσε τη χώρα με γεμάτα ταμεία- δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ- και έβγαλε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, χωρίς ποτέ να δώσει την παραμικρή αφορμή, παρόλο που μας “ξετίναξε” το σύστημα, ακόμη και για το πώς πήγαινε ο Αλέξης Τσίπρας τα παιδιά του για μπάνιο…» . «Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εάν εγώ είχα αντιληφθεί και είχα και στοιχεία, θα τα πήγαινα στον εισαγγελέα προσωπικώς» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ζαχαριάδης: Την εντιμότητα Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ούτε οι αντίπαλοί του

Την δυσαρέσκειά του για τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για ζητήματα ηθικής και διαφάνειας εκδήλωσε και ο πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης. «Ακόμα και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του» είπε καταλογίζοντας ουσιαστικά στον κ. Κασσελάκη ότι υπερέβη σε κριτική ακόμη και τη ΝΔ. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον Εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια» συμπλήρωσε.

Γιαννούλης: Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η πιο έντιμη στη χώρα

Απαντήσεις στους υπαινιγμούς του κ. Κασσελάκη έδωσε και ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης ξεκαθαρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ουδέποτε κατέφυγε, ούτε πρόκειται να καταφύγει στο «μαύρο χρήμα» για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του κόμματος. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα. Δεν υπήρξε η παραμικρή σκιά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος» τόνισε. Ταυτόχρονα στηλίτευσε την απόφαση του κ. Κασσελάκη να προχωρήσει στο κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της Αυγής. «H Αυγή είναι μία ιστορική εφημερίδα και η αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου δεν ικανοποιεί κανέναν» είπε.

Μαμουλάκης: Ούτε κατά διάνοια μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε και ο Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από τις αιχμές του κ. Κασσελάκη κατά του πρώην πρωθυπουργού. «Αν υπήρχαν (μαύρα χρήματα) δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική μέγγενη» είπε και συμπλήρωσε ότι «μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι τέτοιο το αποτύπωμά του στον προοδευτικό χώρο και δη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν χωράει ερωτηματικό» είπε ακόμη πλέκοντας το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.