Skip to main content

Ν.Δ.: Οι «γαλάζιες» γκρίνιες και τα μηνύματα Μητσοτάκη στο εσωτερικό της Κ.Ο.

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Τα σημεία αιχμής στην κριτική βουλευτών και οι στιχομυθίες του Κ. Μητσοτάκη με Μ. Σαλμά και Ν. Κακλαμάνη

Ζητήματα ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος αλλά και επαναπροσέγγισης του παραδοσιακού ακροατηρίου της Ν.Δ. έθεσαν γαλάζιοι βουλευτές κατά τις τοποθετήσεις τους στην πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης, μετά το πέρας της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους δήλωσε ότι «συζητήθηκαν τα πάντα με καλή διάθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», μίλησαν πάνω από 30 βουλευτές, μεταξύ των οποίων Ν. Κακλαμάνης, Μ. Σαλμάς, Μ. Χρυσόμαλλης, Θ. Καραόγλου, Γ. Βλάχος, Ε. Στυλιανίδης. Στις παρεμβάσεις τους κάποιοι βουλευτές μίλησαν για την ανάγκη σύσφιξης σχέσεων με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος. Επιπλέον έθεσαν το ζήτημα της επικοινωνίας μεταξύ βουλευτών και υπουργών, ενώ στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρέθηκαν και το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο, η οικονομία και τα αγροτικά θέματα.

Οι στιχομυθίες του Κ. Μητσοτάκη με Μ. Σαλμά και Ν. Κακλαμάνη

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μ. Σαλμάς έθεσε το ερώτημα αν «είμαστε με τους πολλούς ή με τους λίγους», με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά πως «ξεκάθαρα είμαστε με τους πολλούς και αυτό διαφάνηκε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

«Δεν πρέπει να απωλέσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα» επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέτεινε πως «δεν φεύγουμε ποτέ από τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

(ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS)

Κ. Μητσοτάκης: Όχι σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία

Κατά την ομιλία του στη γαλάζια Κ.Ο. ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τα «ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής στο κέντρο ή προς τα δεξιά» αλλά και τα «εύκολα λόγια για μία δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες». «Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά και είμαστε μακριά από κάποιες ξεπερασμένες ταμπέλες, που στην εποχή μας έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους. Είναι η ίδια θέση που απαντά στα εύκολα λόγια για μία δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις ρίζες μας. Αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται τότε σημαίνει μάλλον πως οι ρίζες έχουν ξεραθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν δέχεται «κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης».

Κ. Μητσοτάκης: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική Ν.Δ.

Αυτοκριτική και μηνύματα στους γαλάζιους βουλευτές

Κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου, αλλά και αυτοκριτική για τις απώλειες που κατέγραψε το κόμμα, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως η κυβέρνηση έχει μία τριετία μπροστά της για να διορθώσει τα λάθη και να προωθήσει το κυβερνητικό έργο.

«Όχι» στην αδιέξοδη εσωστρέφεια

Στέλνοντας μηνύματα προς το εσωτερικό της Κ.Ο. σημείωσε ότι «διαθέτουμε την προωθητική δύναμη της αυτοκριτικής που δεν πρέπει να οδηγεί σε αδιέξοδη εσωστρέφεια, ούτε στην εμμονή σε προσωπικές επιδιώξεις, αλλά να είναι έναυσμα στο έργο μας».

Παραδέχθηκε ότι «η επίμονη ακρίβεια» έκανε ζημιά στην κυβέρνηση όπως και σε όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε., ενώ απέδωσε τη στροφή στην αποχή -μεταξύ άλλων- στο ότι «έγιναν επιλογές που ενόχλησαν ψηφοφόρους μας». «Είχαμε κάποιες άστοχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ίσως απομάκρυναν κάποιους, είχαμε ανεπάρκεια, αδυναμίες και ενίοτε αφωνία ενώ έπρεπε να απαντήσουμε στη μεθοδική προπαγάνδα της αντιπολίτευσης».

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή»

Επισήμανε ότι πρέπει να αναλυθεί η διαφορά ποσοστών από περιοχή σε περιοχή και να βρεθούν οι αιτίες, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει φροντίσει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα. «Πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφέρετε για τον κοινό μας στόχο, το εννοώ και το έχω αποδείξει, η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε εσάς» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές, ενώ αναφερόμενος σε «υπουργούς και γενικούς γραμματείες υπουργείων» που δεν βοηθούν τους βουλευτές, είπε πως «όταν κάποιοι μένουν μακριά από τα προβλήματα των εκλεγμένων βουλευτών μένουν και μακριά από τα προβλήματα των πολιτών».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κάθε εκλογική μάχη «είναι μια αφορμή για να δούμε πού θέλουμε να πάμε, αλλά και μια ευκαιρία να δούμε από που ξεκινήσαμε».

Στ. Καλαφάτης: Οι πολίτες απαιτούν να γίνουν περισσότερα, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο τολμηρά

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτης τόνισε πως «οι πολίτες όμως απαιτούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο τολμηρά. Το απαίτησαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και το απαίτησαν από εμάς. Σε εμάς προσβλέπουν. Από εμάς περιμένουν. Σε εμάς εναποθέτουν τις ελπίδες τους» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας δήλωσε πως «έχουμε λοιπόν τρία χρόνια σκληρής και συστηματικής δουλειάς. Τρία χρόνια για την καθημερινότητα του πολίτη. Τρία χρόνια συνέπειας και στοχοπροσήλωσης. Σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα, δώσαμε -τόσο σε Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια- κοινοβουλευτικές μάχες για μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν το πρόγραμμά μας. Που πάνε την πατρίδα μας πιο ψηλά. Που δίνουν λύσεις σε παθογένειες του κράτους και προβλήματα του πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Είναι υποχρέωσή μας στους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

naftemporiki.gr