Skip to main content

Βούλα Κεχαγιά στο Naftemporiki TV: Δεν έχουμε πει ποτέ ότι υπήρχαν ‘μαύρα’ στον ΣΥΡΙΖΑ – Σεβαστή η απόφαση Τεμπονέρα, Κοτσακά, Τσιόκα

«Αναπόφευκτη απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής - Σε πολύ άσχημη κατάσταση τα οικονομικά του κόμματος»

Για τις αλυσιδωτές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής» η κ. Κεχαγια εξήγησε πως «ήταν αναπόφευκτη απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής» καθώς «τα οικονομικά του κόμματος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση». «Η ‘Αυγή’ ως τίτλος παραμένει, θα κυκλοφορεί κανονικά το κυριακάτικο φύλλο, αναστελλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου για λόγους περιορισμού των δαπανών» διευκρίνισε.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν περικοπές και στο κόμμα, στο προσωπικό ή σε συνεργάτες, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξουν απομακρύνσεις ή λύσεις συμβάσεων, αυτό που ξέρω είναι ότι απαιτείται εξυγίανση και ένας οικονομικός εξορθολογισμός, δηλαδή περιορισμός δαπανών ή αναζήτηση πόρων για να μπορέσει και το κόμμα και ο πολιτικός φορέας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα κομματικά μέσα που τον πλαισιώνουν να έχουν την κατάλληλη λειτουργία και να είναι βιώσιμα».

Σχετικά με την παραίτηση των κ. Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε πως «δεν μπορώ να σχολιάσω το περιεχόμενο των όσων λένε» στο κείμενό τους. «Εγώ ως εκπρόσωπος Τύπου αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να έχουν οργανωτική ανάμειξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω ότι παραμένουν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και έχω να σχολιάσω ότι είναι μια σεβαστή απόφαση» πρόσθεσε.

Για την σημερινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναφορά του σε «μαύρα χρήματα» η ίδια εξήγησε πως στην ουσία ο κ. Κασσελάκης εννοεί πως «ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε ο ΣΥΡΙΖΑ που με εκφράζει, στα μάτια τα δικά μου και στη δική μου θεώρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ο δικός μου, θέλω να είναι ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει οικονομικές εξαρτήσεις και δεν θα στηρίζεται σε μαύρα».

«Δεν έχουμε πει ποτέ ότι υπήρχαν μαύρα στον ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως «αυτή η συζήτηση διεξάγεται παραπλεύρως και από διάφορα συστήματα». «Εμείς λέμε ότι επειδή δεν θέλουμε να έχουμε εξαρτήσεις από μαύρα, για αυτό έκανε την περιγραφή στον δικό του αξιακό ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.