Skip to main content

Φρέντι Μπελέρης: Παραμένει στη φυλακή με απόφαση του Εφετείου Τιράνων – «Δίκη-παρωδία» καταγγέλλει η οικογένειά του

Πηγή φωτ. himara.gr

Το Εφετείο στα Τίρανα αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή 2 ετών που είχε επιβάλει πρωτόδικα

Στις φυλακές θα παραμείνει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρης μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς το Εφετείο στα Τίρανα αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή των δύο ετών που είχε επιβάλει πρωτόδικα.

Φρέντι Μπελέρης: «Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας»

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από εδω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», δήλωσε στο CNN Greece ο Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

Καταλόγισε επίσης στον Έντι Ράμα πως «λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας». «Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές εβδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» ανέφερε ο εκλεγμένος με τη Ν.Δ. ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη o Φρέντι Μπελέρης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισήμανε.

«Ποινή-ντροπή»

Για «δίκη-παρωδία» έκανε λόγο η οικογένεια του Φρέντι Μπελέρη. «Ο Γολγοθάς που ξεκίνησε στις 13 Μαΐου με μόνο σκοπό να μην ορκιστεί Έλληνας δήμαρχος σήμερα επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο» δήλωσε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ποινή-ντροπή» που «όμοιά της δεν έχει ξαναϋπάρξει».

«Πολλά ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας»

«Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη παροχή δυνατότητας να ορκιστεί, η παρατεταμένη προφυλάκισή του, η ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα» δήλωσε από την πλευρά της η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Κ. Καμίτση.