Skip to main content

Περιδίνηση διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ για «τοτέμ» και οικονομικά του κόμματος

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά το μέτωπο που άνοιξε η ανάρτηση Κασσελάκη

Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το νέο μέτωπο που άνοιξε η ανάρτηση Κασσελάκη με βασική θεματική τα οικονομικά του κόμματος αλλά και κύρια αιχμή τη φράση «δεν υπάρχουν τοτέμ», με την οποία ουσιαστικά έβαλε στο σκηνικό της αποδόμησης και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορώ να προτρέξω για το τι εννοεί ο κ. Κασσελάκης όταν λέει πως παρέλαβε καμμένη γη, θα πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος. Θα σταθώ στο ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αυτό που λέει είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί σε τίποτα, με την έννοια ότι δεν θα πάρει μαύρο χρήμα για να σωθούν τα οικονομικά του κόμματος», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Η ίδια έκανε λόγο για «επίπονο εξορθολογισμό», αναγνωρίζοντας ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο τα οικονομικά του κόμματος δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με τα πράγματα να είναι «οριακά».

Σε μία απόπειρα μάλλον συμβιβαστικής διαμεσολάβησης, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε το πρωί της Τρίτης (στον ΣΚΑΙ)  ότι στην Κουμουνδούρου δεν υπήρχε κανένα χρέος ενόσω ο ίδιος εκτελούσε χρέη γραμματέα και προσέθεσε ότι υπερβάλλοντα έξοδα έγιναν την επόμενη περίοδο όταν ουσιαστικά δεν ελήφθη υπόψη το χαμηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και η παρεπόμενη μικρότερη χρηματοδότηση.

«Ούτε ευρώ χρέος»

«Ο Στέφανος είπε κάτι πολύ απλό, δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ είπε, γιατί είναι αρχηγός σήμερα. Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ‘μαυρα’, σας το λέω εγώ. Είναι ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρός λέει για τη δική του περίοδο».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ σημείωσε: «Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών. Όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα».

«Εκπληκτος»

Εκπληκτος για το σκηνικό που περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, σημειώνοντας: «Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα».

«Παρατηρώ φαινόμενα και μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας. Αυτό δεν χρειάζεται. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Και αυτό αφορά το σύνολο του προοδευτικού χώρου. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Action24

Στον δημοσίως διεξαγόμενο εσψκομματικό διάλογο παρενέβη και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης:

Δεν υπάρχει ρήξη

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο κ. Αποστολάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ρήξη μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν νομίζω ότι έχει ούτε ο Κασσελάκης τάσεις να επικρίνει τον Τσίπρα ούτε ο Τσίπρας να μειώσει τον Κασσελάκη και οι δύο κινούνται προς την κατεύθυνση του να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα.