Skip to main content

Σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ (πάλι): Κασσελάκης κατά Τσίπρα, Πολάκης κατά Ζαχαριάδη

Και Νίκος Μωραΐτης κατά πάντων

Ατμόσφαιρα διάσπασης επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μαζί με εκατοντάδες τρολ στον πρώην βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη με την ένταση να αυξάνεται επικίνδυνα και να προιωνίζεται διαγραφές ή και αποχωρήσεις.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται ότι οδηγεί και πάλι σε εσωστρέφεια και αναζήτηση εσωτερικών εχθρών καλλιεργώντας συνθήκες για διαγραφές στελεχών, αποχωρήσεις ή ακόμη και νέα διάσπαση του κόμματος.

Χαρακτηριστική της εσωκομματικής «φαγωμάρας» ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα λίγες μόνο ημέρες μετά τη διεθνή διάσκεψη που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός στο Ωδείο Αθηνών παρουσία δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και του Κόσμου. Χωρίς να τον κατονομάσει ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε τον προκάτοχό του ως «δήθεν σωτήρα» και μάλιστα δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να προηγείται του ίδιου στο ερώτημα για το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα ο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, κάλεσε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανήκουν στο στενό πυρήνα της ηγεσίας να αναζητήσουν πολιτική στέγη σε άλλους χώρους. «Πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στο χώρο που ανήκει: Ο Σπίρτζης, ο Θεοχαρόπουλος και ο Τεμπονέρας στο ΠΑΣΟΚ, ο Ζαχαριάδης και ο Φλαμπουράρης στη Νέα Αριστερά (… ) και ο Γιώργος Τσίπρας σπίτι του» ανέφερε σε ανάρτηση σε ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία επιτέθηκε και σε στελέχη άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ).

Επίθεση Πολάκη και τρολ στον Κώστα Ζαχαριάδη

Στην επικριτική ανάρτηση απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης καταλογίζοντας στον στιχουργό ότι «δεν τα πάει καλά» με την πολιτική γεωγραφία και ότι «δεν γνωρίζει πρόσωπα πράγματα και ιστορικές διαδρομές». Η απάντηση του κ. Ζαχαριάδη προκάλεσε την οργή δεκάδων ψευδώνυμων υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι καταφέρθηκαν με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του και ζήτησαν την αποχώρηση ή τη διαγραφή του.  «Σήκω φύγε από τον ΣΥΡΙΖΑ», «πάρε πόδι» σχολίασαν μεταξύ άλλων τα ψευδώνυμα προφίλ δίνοντας μια σαφή γεύση του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον κ. Ζαχαριάδη εξαπέλυσε λίγο αργότερα και ο Παύλος Πολάκης. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον κ. Ζαχαριάδη ως υπεύθυνο της ήττας του σημερινού ευρωβουλευτή Νίκου Παππά στην εσωκομματική ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματία για τους υποψήφιους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη) στον Δήμο Αθηναίων. «Όντας Κώστα η ιστορία έγραψε ότι αν δεν είχες έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το προηγούμενο καλοκαίρι σήμερα θα είχαμε δήμαρχο τον Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή» ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη διεθνή διάσκεψη που διοργάνωσε το ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού. «Όχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και “βιώσιμης ανάπτυξης”» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.