Skip to main content

Επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ – Το σύστημα επιβάλλει δήθεν σωτήρες

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο κόκκινο φαίνεται να είναι οι σχέσεις του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον προκάτοχό του - Τα αιχμηρά σχόλια σε ανάρτησή του

Στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντροαριστεράς, όπως και στην προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων σε μία μακροσκελή ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. Αφήνει παράλληλα σαφέστατες αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αν και αποφεύγει να τον κατονομάσει.

Οι «δήθεν σωτήρες»

Για την προοπτική συνεργασιών τονίζει: «Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες» και προσθέτει: «Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Δεν μένει ωστόσο εκεί, αλλά σχολιάζει, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο.  «Τώρα λοιπόν, κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν».

«Θα ακούσουμε τα μέλη μας»

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Θυμάστε το ερωτηματολόγιο που έθεσα προς τα μέλη τον Φεβρουάριο; Αυτό που ήταν αιτία για την αμφισβήτησή μου στο συνέδριο; «Πώς τόλμησε να ρωτήσει τα μέλη αντί για τα όργανα!». Λοιπόν: 8000 μέλη απάντησαν. Πολλές φορές περισσότερα από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίστηκαν πρόσφατα – μερικές με δείγμα 60 ατόμων.

Το 83% των μελών ΔΕΝ είναι ικανοποιημένο με την ανταπόκριση των οργάνων. Το 86% απαιτεί ριζικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς. Όλα θα μπουν στη συζήτηση (όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές). Αν θέλουν λοιπόν οι προοδευτικοί πολίτες μια μεγάλη παράταξη, τους ενθαρρύνω να γραφτούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να λάβουν μέρος στις αλλαγές που ζητούν».

Αιχμές και για τα οικονομικά του κόμματος επί Τσίπρα

«Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος» γράφει ο κ. Κασσελάκης, αδειάζοντας τους υπεύθυνους διαχείρισης των οικονομικών του κόμματος επί Αλέξη Τσίπρα.

«Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας.

Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί:πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» σημειώνει χαρακτηριστικά.