Skip to main content

Γιώργος Παπανδρέου: Σήμερα ο Ανδρέας είναι παρών με τις τολμηρές και ανατρεπτικές πολιτικές του

Φωτ. αρχείου: ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έδειξε τον δρόμο που πρέπει να πορευόμαστε σε κάθε εποχή»

«Ο Ανδρέας υπηρέτησε τους Έλληνες και την Πατρίδα απελευθερώνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που η συντήρηση και η δεξιά κρατούσαν σε ομηρία επί δεκαετίες», υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 28 ετών από τον θάνατο του πατέρα του, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

«Συγκρούστηκε με τις δυνάμεις του ιδιότυπου πελατειακού καπιταλισμού που και σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις, επιδιώξεις ξένες προς τα συμφέροντα των Ελλήνων και της χώρας.

Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έδειξε τον δρόμο που πρέπει να πορευόμαστε σε κάθε εποχή. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε καιρούς που η συντήρηση, με όλες τις εκφράσεις της, είτε ως δεξιά, είτε ως ακροδεξιά, είτε με το αυταρχικό νεοφασιστικό της πρόσωπο, καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, συγκεντρώνοντας απροκάλυπτα πλούτο και εξουσία», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, «ο Ανδρέας είναι πάντα επίκαιρος γιατί υπηρέτησε αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν ιστορικά την πρόοδο και υπηρετούν τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.

Σήμερα, που οι κοινωνίες απειλούνται από τις διαρκώς εντεινόμενες ανισότητες και τον αυταρχισμό, ο Ανδρέας είναι συνοδοιπόρος κάθε προοδευτικού πολίτη στους αγώνες για μια άλλη, προοδευτική πορεία, για ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής.

Σήμερα, ο Ανδρέας είναι παρών, με τις τολμηρές και ανατρεπτικές πολιτικές του, με τις ριζοσπαστικές του επιλογές.

Όλοι εμείς, θα συμπορευτούμε μαζί του;», διερωτάται.

Ανδρουλάκης: Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού