Skip to main content

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές Θεοχαρόπουλου και οργή Γ. Τσίπρα: «Τους φτύνω στα μούτρα»

Dimitris Kapantais / SOOC

Συνεχίζεται το κλίμα αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποπομπές στελεχών.

Ο Γιώργος Τσίπρας εμφανίστηκε οργισμένος το βράδυ της Πέμπτης στο Kontra επανερχόμενος στα όσα υποστήριξε σχετικά με την λύση της συνεργσίας του με την Κουμουνδούρου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρές διατυπώσεις («όχι απλά τους τα επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα») ενώ περιέγραψε και το τι προηγήθηκε της αποπομπής του: «Με παίρνει ο οικονομικός υπεύθυνος και μου λέει “λύεται η σύμβασή σου”. Εγώ είπα ‘να λυθεί η σύμβαση, αλλά γιατί ειδικά εγώ, υπάρχει κάποια απόφαση οργάνου; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ότι δεν μπορώ να προσφέρω;’

Απάντηση δεν υπήρξε και έληξε εκεί το θέμα. Ούτε συμφωνία υπήρξε, ούτε αυτές οι αθλιότητες ότι ζήτησα παράταση κατ’ εξαίρεση εγώ, για ασφαλιστική κάλυψη που δεν έχω τέτοια ζήτημα».

«Τα περί αργομισθίας σε μένα, από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά ή η μόνη τους σχέση είναι έμμισθη, όχι απλά τους το επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα για να τελειώνουμε. Όχι σε μένα αυτά τα πράγματα, όχι σε μένα».

«Ενοχλούν»

«Οι αποπομπές που έγιναν έχουν να κάνουν με πολιτικές απόψεις, με τις οποίες δε συμφωνούν κάποιοι από την ηγεσία» εκτίμησε από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση αποπομπής από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Γιώτας Πούλου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε ότι ήταν διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος -εκλεγμένος ομόφωνα- για πέντε χρόνια. «Όταν υπήρξε η αντικαταστατική αντικατάστασή μου, ο κ. Κασσελάκης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μετά από 10 ημέρες για τον τρόπο που έγινε. Μου ζητήθηκε να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου μεταξύ ΚΟ και κόμματος», είπε και πρόσθεσε ότι «είμαστε στη διάθεση του κόμματος. Αλλά το κόμμα δεν είναι ενός ανθρώπου αρχή».

Υπογράμμισε επίσης ότι στελέχη του κόμματος, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Γιώργος Τσίπρας βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο κόμμα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πρώην βουλευτές που σήμερα είναι στελέχη με έμμισθη σχέση και ζήτησε και για λόγους διαφάνειας, να δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική λίστα.

«Δεν γίνεται όποιοι ενοχλούν με τις απόψεις τους να υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει πολιτικές εκκαθαρίσεις, αν συμβαίνει», επέμεινε κι επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της άποψης για μια ενιαία αριστερά, ζήτημα για το οποίο όπως είπε πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα με τα μέλη του κόμματος. «Υπάρχει δυσανεξία, αφού όποιος το λέει με συγκριμένες προτάσεις, υπάρχει ποινή. Τη στιγμή που ο κόσμος ζητάει την ένωση του αριστερού χώρου, η λύση δεν μπορεί να είναι αποπομπές και διαγραφές», επεσήμανε και ανέφερε καταληκτικά ότι «ο κόσμος ζητάει να είμαστε ενωμένοι αλλά στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει το αντίθετο».

Αναταράξεις

Το παρατεινόμενο σκηνικό έντασης επιτείνουν και διάφορες «αναταρχές» στο χώρο των social media καθώς ο γνωστός λογαριασμός Μarka2 και επί μακρόν υπερμαχος του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά ρήξης