Skip to main content

Π. Γερουλάνος: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι δεν θα νικούσε ούτε με τον Ανδρέα

Φωτ. Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Οσο καλύτερα γίνει η εσωκομματική αναμέτρηση, τόσο καλύτερα»

Nέες βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εκτόξευσε ο Παύλος Γερουλάνος λέγοντας μάλιστα ότι ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη το ΠΑΣΟΚ εάν αυτό συνεχίσει να λειτουργεί έτσι.

Σε συνέντευξή του στο Α΄ πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι μια «χρυσή ευκαιρία να κάνει το μεγάλο άλμα που χρειαζόταν για να γίνει πάλι αξιωματική αντιπολίτευση με προοπτική εξουσίας».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, σημείωσε: «Προσήλθα εκεί και με την κριτική μου στον πρόεδρο, αλλά και με μια σειρά από πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στο κόμμα. Με άλλα λόγια, πράγματα τα οποία πιστεύω ότι αν αλλάξουν θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ μεγάλη ώθηση. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα ανοιχτό κόμμα. Πάντα ήταν, πάντα αισθανόταν ο κόσμος ότι μπορούσε να μπει μέσα και η γνώμη του να ακουστεί. Αυτό το έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα».

Τα σενάρια

Ερωτηθείς για το τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παύλος Γερουλάνος επισήμανε: «Υπάρχουν πολλά σενάρια πάνω στο τραπέζι. Ένα σενάριο είναι για παράδειγμα να πάμε άμεσα σε εκλογές. Δεύτερο σενάριο να πάμε σε εκλογές μετά το καλοκαίρι και τρίτο σενάριο είναι να κάνουμε μια συνδιάσκεψη και μετά να πάμε σε εκλογές».

Όσο για το ποιο σενάριο θεωρεί ο ίδιος καλύτερο, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: «Για μένα όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, τόσο το καλύτερο διότι μετά όλο αυτό σαπίζει και σαπίζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που είναι το μικρό χρονικό διάστημα που έχει το ΠΑΣΟΚ και ο οποιοσδήποτε αρχηγός του να αναπτύξει το σχέδιό του για τη χώρα, έτσι ώστε αύριο να ξέρει ο πολίτης, όταν θα πάει στην κάλπη, στις επόμενες εκλογές, εάν το ΠΑΣΟΚ αξίζει τον κόπο ή όχι, εάν το ΠΑΣΟΚ αξίζει την προσοχή του ή όχι. Άρα, δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και γι’ αυτό η δική μου πεποίθηση είναι ότι όσο πιο γρήγορα γίνει η εκλογική αναμέτρηση, διασφαλίζοντας μεγάλη συμμετοχή, τόσο το καλύτερο».

Για πιθανή υποψηφιότητά του

Κληθείς να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος με το κόμμα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Αυτό θα το αφήσουμε για το αν θα έρθει, όταν θα έρθει ο χρόνος (…). Από τη χθεσινή μου ομιλία θα ήθελα πραγματικά να γίνει συνείδηση ότι το να κοιτάξουμε μόνο τα πρόσωπα δεν είναι αυτό που θα δώσει τη λύση στο ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, αν ένα πρόσωπο έρθει αύριο, πάρει το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να λειτουργεί έτσι, σας διαβεβαιώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο ίδιος να ήταν δεν θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές».