Skip to main content

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη

Intime News

«Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις Λιβάνη) θα παρουσιαστούν την 1η Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο - Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών

Δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο Πολεμικό Μουσείο. Το βιβλίο επιχειρεί μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009).

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι» στις 20:00.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα ακολουθήσει ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το αόρατο νήμα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωματία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέμβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά μέσα από πλήθος ντοκουμέντων και νομικών κειμένων, φωτίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε μορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή αποτυπώνουν συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και μη πολιτικών δυνάμεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανομή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.