Skip to main content

Φρεγάτα «Ψαρά»: Απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα – Ν. Δένδιας: Η κατάσταση επιβάλλει τη συνέχιση της επιχείρησης «Ασπίδες»

ΓΕΕΘΑ/ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Η φρεγάτα θα συνοδεύει εμπορικά πλοία, όπως έπραττε και φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες»

Για την Ερυθρά Θάλασσα απέπλευσε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, η φρεγάτα «Ψαρά» από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Η φρεγάτα θα συνοδεύει για περίπου τρεις μήνες εμπορικά πλοία ευρωπαϊκών συμφερόντων, όπως έπραττε και φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες».

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε το πρωί τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Σε δηλώσεις του προς το πλήρωμα της φρεγάτας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα επιβάλλει τη συνέχιση της επιχείρησης «Ασπίδες».

«Πηγαίνετε σε περιοχή κινδύνου, εύχομαι να γυρίσετε με ασφάλεια στην πατρίδα» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι αποστολή κρουαζιέρας, εκτίθεστε σε κίνδυνο για την προστασία των εθνικών συμφερόντων».

Με ανάρτηση στο Χ, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η φρεγάτα «θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα».

«Ευχήθηκα στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ασφαλή επιστροφή. Ο προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους» καταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.