Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει τη δύναμή του – Μόνη ιδεολογία του κ. Κασσελάκη το lifestyle

Aris Oikonomou / SOOC

«Αν ο λαός δώσει εκ νέου ισχυρή εντολή στον κ. Μητσοτάκη τα επόμενα τρία χρόνια η αλαζονεία και η διαφθορά θα φτάσουν σε άλλο επίπεδο»

Την «ιστορική ευκαιρία» που έχει ο λαός την ερχόμενη Κυριακή, «να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει τρεις λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ: Για να υπάρχει αξιόπιστη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να υπάρχει μία ισχυρή Κεντροαριστερά, που θα είναι σε θέση να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία και γιατί ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη και αυτοδύναμη Ευρώπη.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις απαντά πως «η μόνη πραγματικότητα στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε εκλογική μάχη που έχει δώσει, βρίσκεται στην όχθη των νικητών με σταθερά ανοδική πορεία των εκλογικών του ποσοστών». Δηλώνει αιαιόδοξος πως «και στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει περαιτέρω τις εκλογικές του δυνάμεις τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές όσο και εθνικές εκλογές. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε όλες τις περιοδείες που πραγματοποιώ, αφουγκράζομαι ένα πολύ θετικό κλίμα, το οποίο είναι βέβαιο πως θα μεταφραστεί και την ερχόμενη Κυριακή. Είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας» τονίζει.

Υποστηρίζει ότι εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει εκ νέου ισχυρή εντολή στον κ. Μητσοτάκη, τότε «τα επόμενα τρία χρόνια η αλαζονεία, η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα και η ατιμωρησία θα φτάσουν σε άλλο επίπεδο».

Για τον εκλογικό στόχο του κόμματός του απαντά ότι δεν υπάρχει ταβάνι και στόχος του είναι να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ το σημείο συνάντησης κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη.

Για τη μετεκλογική συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσδιορίζει σαφώς το πλαίσιο καθώς τονίζει πώς «όλα πάνω στο τραπέζι, στο φως της ημέρας, στη βάση της κοινωνίας από την οποία αντλούμε διαρκώς νομιμοποίηση. Κάθε άλλη στρατηγική όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη αλλά θα είναι βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη».

«Υπάρχουν παρά πολλοί προοδευτικοί ψηφοφόροι και στελέχη που αισθάνονται εγκλωβισμένοι, ή έστω μη ικανοποιημένοι, λόγω του κατακερματισμού που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς» προσθέτει ενώ σχολιάζοντας την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Από την προσπάθεια ανοικοδόμησης του χώρου, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει με δικές του δηλώσεις αυτοεξαιρεθεί. Δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει, διότι σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ασπόνδυλου προσωποπαγούς κόμματος, χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ιδεολογία του είναι μόνο το lifestyle. Έχω μια εντελώς διαφορετική πολιτική κουλτούρα, είμαι σοσιαλδημοκράτης, ανήκα ανέκαθεν στην Κεντροαριστερά, αγωνίζομαι για μια άλλη Ευρώπη και έχω πλήρη γείωση στην κοινωνία».

Σχετικά με τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι κανείς δεν θα συνεργαστεί με τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγορώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη ΝΔ ότι “φλερτάρουν” με τη κ. Μελόνι.