Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης κατά Στ. Κασσελάκη: Πίστευα ότι τελειώσαμε με τον ‘πολακισμό’, αλλά ο μαθητής έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο

Πηγή φωτ.: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει σόου το πόθεν έσχες του - Πράσινος ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ»

«Η Ν.Δ. είναι η μόνη εκσυγχρονιστική δύναμη που θέλει να πατήσει το γκάζι των αλλαγών στη χώρα. Όλοι οι άλλοι θέλουν να πατήσουν φρένο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή και εξαπολύοντας διπλή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα κατά της αποχής

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις αναλυτών που εκτιμούν ότι η αποχή μπορεί να φτάσει το 60% ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ευχήθηκε να μην συμβεί αυτό, επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα των ευρωεκλογών. «Εύχομαι αυτό να μην συμβεί και να καταλάβουν έστω και την τελευτά στιγμή οι πολίτες ότι οι εκλογές είναι σημαντικές για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των πολιτών. Είναι η τρίτη πανελλαδικής εμβέλειας προεκλογική εκστρατεία που κάνουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο. Υπάρχει μία γενικότερη κούραση του κόσμου που μπορεί να αντιμετωπίζει αυτές τις εκλογές με μια απάθεια. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε – κι εγώ προσωπικά – γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές. Θέλω να κάνω μία έκκληση: αξίζει τον κόπο η συμμετοχή στην κάλπη γιατί πολύ σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη μας αφορά όλους» τόνισε.

«Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή. Θα έχουμε μεγάλη αποχή, μεγαλύτερη αποχή από τις εθνικές εκλογές, αυτό συμβαίνει πάντα στις ευρωεκλογές αλλά καλό είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες για αυξημένη συμμετοχή, όλα τα κόμματα με έναν ήπιο πολιτικό λόγο, γιατί η τοξικότητα δεν βοηθάει ποτέ στην κάλπη τελικά» πρόσθεσε.

«Όσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. τόσο θα περιοριστούν οι φωνές που ζητούν να πάμε πίσω και όχι μπροστά»

Ο πρωθυπουργός αποσυνέδεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εθνικές κάλπες. «Κανένα αποτέλεσμα δεν οδηγεί τη χώρα σε εθνική κάλπη» είπε, ενώ μιλώντας για τον εκλογικό στόχο της Ν.Δ. σημείωσε πως «όσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα» για τη γαλάζια παράταξη, «τόσο θα περιοριστούν οι φωνές που ζητούν να πάμε πίσω και όχι μπροστά».

«Αν δειτε τις ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η λέξη Ευρώπη, λες και δεν υπάρχει ευρωπαϊκή κάλπη. Όλοι λένε να κοντύνουμε τον Μητσοτάκη» σχολίασε, προσθέτοντας πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ ήταν απέναντι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση.

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς την Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος που έχει σημασία το αποτέλεσμα της Ν.Δ. Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι και τα κόμματα στα δεξιά μας και στα αριστερά μας, ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από μια επιστροφή στο παρελθόν και ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών – ο Θεός να τις κάνεις πολιτικές, λεφτόδεντρα δηλαδή, να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των μνημονίων και της χρεοκοπίας και δυστυχώς και ως προς το ύφος και το ήθος του πολιτικού λόγου. Θα πίστευα κάποια στιγμή ότι τελειώσαμε με την τοξικότητα με αυτό που αποκαλούμε πολακισμό. Αλλά εδώ αποδεικνύεται ότι ο μαθητής έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο».

Ευρωεκλογές: Πώς κλείνουν την προεκλογική εκστρατεία τα κόμματα

«Τοξικότητα, προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις από τον κ. Κασσελάκη»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «ο πολακισμός είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ» παραπέμποντας στη χθεσινή ομιλία του κ. Κασσελάκη στο Σύνταγμα. «Αρκεί να δει την ομιλία του κ. Κασσελάκη χθες για να αντιληφθεί το επίπεδο της τοξικότητας, των προσωπικών επιθέσεων και των ύβρεων όχι μόνο εναντίον εμού, εναντίον όλων. Αν αυτός ο πολιτικός λόγος συνιστά τομή στο πολιτικό σύστημα αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες» τόνισε.

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει σόου το πόθεν έσχες του»

Σχετικά με το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως «ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε κάλλιστα να είχε καταθέσει τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, το πρώτο πόθεν έσχες, όπως είχε υποχρέωση εδώ και μήνες». «Ο ίδιος επέλεξε να κάνει το πόθεν έσχες του σόου την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και να δημιουργηθούν περισσότερα ερωτήματα από αυτά που έχει απαντήσει. Το δικό μου πόθεν έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά. Μην μπλέκουμε την πρώτη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που έχει υποχρέωσει να κάνει ο κ. Κασσελάκης με την δήλωση πόθεν έσχες που όλοι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει παραβεί τον νόμο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Νομίζω το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος. Αλλά γίνεται ζήτημα γιατί ‘ερχεται και λέει ότι είμαι ο μόνος έντιμος. Χρησιμοποίησε μία απαράδεκτη φρασεολογία χθες για όλο το πολιτικό σύστημα λίγο πολύ λέει ότι όλοι είναι κλέφτες εκτός από αυτόν».

«Πράσινος ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ»

Στρέφοντας τα βέλη του στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως «έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση» και πως δεν βλέπει μεγάλες διαφορές στην πολιτική του σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για αυτό και δεν έχω διστάσει να χαρακτηρίσω το ΠΑΣΟΚ έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που λέει. Όταν βρίσκεσαι απέναντι σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορείς να λες ότι είσαι μια προοδευτική, εκσυγχρονιστική δύναμη» συμπλήρωσε.

Για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου

Σχετικά με τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει πως «η Ελλάδα θα διεκδικήσει ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη». «Έχουμε διάφορες σκέψεις, αλλα δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις της προέδρου της Κομισιόν. Το χαρτοφυλάκιο που θα διεκδικήσουμε μπορεί να προσδιορίσει και το πρόσωπο του Επιτρόπου» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr