Skip to main content

Θ. Κοντογεώργης στο Naftemporiki TV: «Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων προκειμένου η ΕΕ να πετύχει την αποστολή της»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει των ευρωεκλογών, για την επόμενη ημέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του Πόθεν Έσχες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπήρξε μια απόπειρα από την αντιπολίτευση να υπονομεύσει τη συζήτηση γιατί υπάρχει μια ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων»

Ειδικότερα, ο κ. Κοντογεώργης σχολίασε πως «ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να βάλουν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία τα θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Ενώ συμπλήρωσε πως «υπήρξε μια απόπειρα από την αντιπολίτευση να υπονομεύσει τη συζήτηση γιατί υπάρχει μια ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων και δεύτερον γιατί θα θέλαν να θολώσουν όλη αυτή τη συζήτηση».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συνέχεια ο κ. Κοντογεώργης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως «χρειάζεται απόλυτος σεβασμός σε αυτή την προβληματική κατά τα άλλα Συμφωνία προκειμένου να προχωρήσουμε. Υπάρχει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ μετά τις ευρωεκλογές, όλα αυτά θα συζητηθούν».

«Χρειάζεται μια συνένωση δυνάμεων προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει την αποστολή της»

Ο κ. Κοντογεώργης σε σχέση με την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών ανέφερε ότι «χρειάζεται μια συνένωση δυνάμεων προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει την αποστολή της. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις το επόμενο διάστημα, ο Πρωθυπουργός ενέταξε σε αυτές και την κ. Μελόνι η οποία τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε σχέση με τις πολιτικές που σας αναφέρω έχει δείξει μια παραγωγική διάθεση, όμως όλα αυτά θα τα δούμε μετά τις Ευρωεκλογές».

Για Πόθεν Έσχες

Τέλος ο Θανάσης Κοντογεώργης ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός καταθέτει είκοσι χρόνια πόθεν έσχες, η πλατφόρμα του πόθεν έσχες είναι ανοιχτή, επομένως θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει ανοιχτές θύρες στο θέμα αυτό».