Skip to main content

Αφροδίτη Λατινοπούλου στη «Ν»: Είμαστε πιο κοντά με τους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές της Τζόρτζια Μελόνι

«Θέλουμε την Ευρώπη που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες της. Μια Ευρώπη των εθνών»

Η «ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ» θέλει «μια Ευρώπη που θα είναι οικονομικά ισχυρή, θα προστατεύει τα σύνορά της, θα είναι πόλος σταθερότητας και κυρίως θα είναι ένας ισχυρός παίχτης στο διεθνές σύστημα», τονίζει η πρόεδρος του κόμματος και υποψήφια ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το κόμμα της φαίνεται να έχει μεγαλύτερη και καλύτερη ταύτιση με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές της Τζόρτζια Μελόνι».

Διπλό μήνυμα

Στις ευρωεκλογές, «το μήνυμά μας θα είναι διπλό», τονίζει. «Από τη μία θέλουμε να ξανακάνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία, επειδή θα υπάρχει μια φωτεινή προοπτική ανάμεσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει φέρει τη χώρα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη πως και η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια έχει πάρει λάθος δρόμο», σημειώνει η κ. Λατινοπούλου και προσθέτει:

«Αλήθεια, πώς ο Έλληνας να αισθανθεί περήφανος όταν όλοι οι πολίτες είμαστε έρμαια των ληστρικών αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης, η στέγη είναι πανάκριβη και διεθνώς η χώρα μας ρεζιλεύεται και απαξιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, είτε από τους Τούρκους είτε από τους Αλβανούς, ακόμα και από τους Σκοπιανούς;».

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε όλους αυτούς του συντηρητικούς – πατριώτες που ένιωθαν πνιγμένοι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την έλλειψη σοβαρής πολιτικής επιλογής.

Είμαστε σταθεροί στις αξίες μας Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, χωρίς όμως να εμπορευματοποιούμε τίποτε από τα τρία, ενώ θέλουμε να δούμε και μια οικονομικά φιλελεύθερη Ελλάδα με πολύ λιγότερους φόρους και πολύ περισσότερα κίνητρα για νέες επενδύσεις.

Να σταθεί επιτέλους κάποιος δίπλα στον μικρό ελεύθερο επαγγελματία, στον μικρό καταστηματάρχη, στον μικρό αγρότη. Είναι καιρός πια να γίνουν αυτά».

Ποια Ευρώπη

Στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλει η Φωνή Λογικής, η Αφροδίτη Λατινοπούλου τονίζει: «Εμείς θέλουμε την Ευρώπη που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες της. Μια Ευρώπη των εθνών, που όπως είπε ο Σουμάν “δεν θα χτιστεί σε μια μέρα ή σύμφωνα με ένα και μόνο σχέδιο”, αλλά μια Ευρώπη που θα τη χτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι. Μια Ευρώπη που θα είναι οικονομικά ισχυρή, θα προστατεύει τα σύνορά της, θα είναι πόλος σταθερότητας και κυρίως θα είναι ένας ισχυρός παίχτης στο διεθνές σύστημα, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε.

Όχι μια Ευρώπη των λαθρομεταναστών, όχι μια Ευρώπη των ελίτ των Βρυξελλών και φυσικά όχι μια Ευρώπη των δικαιωματιστών που υπηρετεί αποκλειστικά νοσηρές μειοψηφίες όπως είναι η ηγεσία των ΛΟΑΤΚΙ, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή καθοδηγούν όλη την Ε.Ε.».

Οι αξίες

Στο ερώτημα πού θα τοποθετούσε το κόμμα της στο πολιτικό φάσμα, η κ. Λατινοπούλου υπογραμμίζει: «Στη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ είμαστε φιλελεύθεροι οικονομικά, διατρανώνοντας ταυτόχρονα τις αξίες Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια, τις αξίες δηλαδή με τις οποίες μεγαλώσαμε. Εκφράζουμε λοιπόν τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και δεξιούς να μας βαφτίσουνε δεν έχουμε πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε και εκπροσωπούμε κάποιο άκρο».

Το όραμα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου τονίζει πως όραμά της είναι «η ενοποίηση του συντηρητικού – πατριωτικού χώρου, με την υποστήριξη των εκατομμυρίων άλλων άδολων πατριωτών που επιδιώκουν μια ισχυρή Ελλάδα, εντός και εκτός των συνόρων.

Το όραμά μου αυτό, όμως, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με υλικά κατεδαφίσεως και πάσης φύσεως ευκαιριακούς πατριώτες, οι οποίοι απλά βλέπουν ένα πολιτικό κενό το οποίο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς ίδιον αποκλειστικά όφελος».

Ερωτηθείσα αν εκλεγεί στην Ευρωβουλή, σε ποια πολιτική ομάδα θα ενταχθεί, η κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου λέει «πως όταν με τη βοήθεια του Θεού και των πολιτών που μας πιστεύουν βρεθούμε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα εξετάσουμε τόσο την ανθρωπογεωγραφία όσο και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν προκειμένου να λάβουμε μια οριστική απόφαση. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι προς στιγμήν φαίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη ταύτιση με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές της Τζόρτζια Μελόνι».

Για τις Πρέσπες

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας, η επικεφαλής της Φωνής Λογικής υποστηρίζει πως «οι κυβερνώντες μας δείχνουν μία ακατανόητη υποχωρητικότητα. Σαφώς η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη εντονότατα και θα έπρεπε να έχει ήδη προβεί σε καταγγελία της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ερωτηθείσα, τέλος, πώς θα αντιμετωπίσει τις ευρω-τουρκικές σχέσεις ως ευρωβουλευτής, η Αφροδίτη Λατινοπούλου κάνει λόγο για «επίπλαστη φαινομενική ηρεμία, με σύντομη ημερομηνία λήξης» και προσθέτει ότι όταν η Άγκυρα πάρει αυτά που θέλει, «η ηρεμία αυτή θα γραφτεί στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Εμείς ως Φωνή Λογικής, κι εγώ προσωπικά, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στρέψουμε έναν τεράστιο προβολέα πάνω στις εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας, και να είστε σίγουροι πως οι ενέργειές μας θα έχουν αποτέλεσμα», τονίζει η πρόεδρος της Φωνής Λογικής.