Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Πρέπει να τελειώσει το παραμύθι του 41%

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

«Είμαστε το κόμμα που τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει νίκες απέναντι στη Ν.Δ., πιέζοντας για πολιτικές που ωφελούν την κοινωνία» σημείωσε σε ομιλία του στην Πάτρα

«Η παράταξη μας ένωσε τους Έλληνες σε μεγάλους εθνικούς στόχους και άνοιγε πάντα δρόμους ευημερίας για τους μη προνομιούχους. Αυτή η πολιτική παρακαταθήκη μας εμπνέει και σήμερα, που η δημοκρατική παράταξη είναι έτοιμη να αναλάβει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που της αναλογεί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην Πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Απόψε, από την Πάτρα στέλνουμε ένα ακόμα μήνυμα νίκης. Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Είμαστε το κόμμα που τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει νίκες απέναντι στη Ν.Δ., πιέζοντας για πολιτικές που ωφελούν την κοινωνία» σημείωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου διεκδικούμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης» και σημείωσε ότι «η Ευρώπη που οραματιζόμαστε απαντά στην ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες. Την Ευρώπη που διασφαλίζει τη γεωπολιτική, την οικονομική, την εργασιακή ασφάλεια. Την Ευρώπη της κοινής εξωτερικής πολιτικής. Την Ευρώπη που έχει χρέος να αποκτήσει ευρωστρατό που θα προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα από τη Φινλανδία και την Εσθονία  μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο».

«Στις 9 Ιουνίου πρέπει να τελειώσει το παραμύθι του 41%»

Επισημαίνοντας πως «στις 9 Ιουνίου πρέπει να τελειώσει το παραμύθι του 41%», ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια το μόνο που έχει προχωρήσει είναι το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Η σταθερή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

«Ονόμασαν “ανάπτυξη” το ξεπούλημα στα funds της ελληνικής περιουσίας. Ξεπούλημα που το ΠΑΣΟΚ πέτυχε να περιοριστεί αυξάνοντας το όριο για απόκτηση της golden visa» τόνισε.

«Το ΕΛΚ ανοίγει την πόρτα συνεργασίας στην ακροδεξιά»

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ότι «ανοίγει την πόρτα συνεργασίας στην ακροδεξιά», σημειώνοντας ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «είναι έτοιμη να συνεργαστεί ακόμη και με τη Μελόνι για να παραμείνει πρόεδρος».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να καταδικάσει την υποψήφια του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ιταλίδα πρωθυπουργό που προέρχεται από το νεοφασιστικό κόμμα. Είπε ότι δεν είναι και Λεπέν η κ. Μελόνι. Να του θυμίσω ότι η κ. Μελόνι μας είχε πει ότι ο καλύτερος πολιτικός της Ιταλίας ήταν ο Μουσολίνι» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να ξεχάσουμε πως χτίστηκε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης στα συντρίμμια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εμείς λοιπόν θα είμαστε η μνήμη των ευρωπαϊκών λαών και ο φρουρός των ευρωπαϊκών αξιών απέναντι στην ακροδεξιά και τους συνεργάτες της».

«Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις, για τον Μητσοτάκη έχουμε ήρεμα νερά»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις του, αλλά για τον κ. Μητσοτάκη έχουμε ‘ήρεμα νερά’. Η Αγία Σοφιά τζαμί, η Μονή της Χώρας τζαμί, νέα κεφάλαια στα μαθητικά βιβλία της Τουρκίας για τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με αναφορές στη διχοτόμηση της Κύπρου. Ενδυναμώνουν στις νεότερες γενιές έναν εθνικισμό, υπονομεύοντας τις συνθήκες καλής γειτονίας, την ειρήνη και τη φιλία που εμείς θέλουμε μεταξύ των λαών μας. Η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε όλα αυτά κάνει λόγο για ‘αχρείαστες ενέργειες’ σαν να μην συνιστούν πρόκληση. Για εμάς είναι μεγάλες εθνικές και ευρωπαϊκές προκλήσεις».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «την επόμενη Κυριακή έχουμε χρέος η επόμενη νίκη μας να είναι νίκη απέναντι στην ασυδοσία και την αλαζονεία. Να είναι νίκη προοπτικής, ελπίδας, αλλαγής. Να είναι νίκη απέναντι στη δημαγωγία και τον διχασμό. Να είναι νίκη απέναντι στην παρακμή του πολιτικού συστήματος».