Skip to main content

Ν. Παππάς: Δογματική η μη μείωση του ΦΠΑ, αστεία η κινδυνολογία της κυβέρνησης

ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

«Η συζήτηση περί δημοσιονομικών είναι πρόφαση»

Για «εμμονή» της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος Νίκος Παππάς σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«’Δεν ρίχνουμε τον ΦΠΑ’, επέμεινε ο κ. Χατζηδάκης, ‘δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις’. Εμμονή και αστεία κινδυνολογία, λοιπόν. Το τελευταίο καταφύγιο. Η συζήτηση περί δημοσιονομικών είναι πρόφαση. Αρνήθηκαν να διανείμουν τα υπερπλεονάσματα των 4 και πλέον δισ. ευρώ (2022-2023)» σημειώνει ο κ. Παππάς και προσθέτει:

«Αρνούνται να ανοίξουν τη συζήτηση για μέτρα ακόμα και υπό το φως της πορείας του προϋπολογισμού στο τετράμηνο όταν τα έσοδα υπερέβησαν τον στόχο κατά 2 δις. Λένε ανοιχτά ότι θέλουν να μην αυξηθεί η κατανάλωση στα τρόφιμα».

Τονίζει ακόμη πως «στην ακρίβεια υπάρχει και άλλη στρατηγική, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Μείωση του ΦΠΑ και μηδενισμός του στα βασικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ, φορολόγηση υπερκερδών και αξιοποίηση υπερεσόδων».