Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό «να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους» απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα όσα ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«’Δεν είναι ο σωστός χρόνος’, δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αλλά θα ήθελε να το κάνει κάποτε, μετά την τήρηση ενός οδικού χάρτη. Ποιον οδικό χάρτη εννοεί; Τον οδικό χάρτη του Νετανιάχου; Τον οδικό χάρτη των εποικισμών που έχει καταδικάσει ο ΟΗΕ;» διερωτάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οδικός χάρτης στη σφαγή ενός λαού δεν υπάρχει. Ούτε υπάρχει πιο σωστός χρόνος από τώρα που όλη η Ευρώπη κινητοποιείται και ήδη τρεις χώρες, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία προχώρησαν στην αναγνώριση» προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

https://twitter.com/skasselakis/status/1795718623014645784

Όπως τονίζει, «η Ελλάδα υπήρξε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας ως προς την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία». «Καλώ τον πρωθυπουργό να μην αμαυρώσει αυτήν την εθνική μας παρακαταθήκη» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα στηρίζει τη λογική των δύο κρατών» και «θέλει να φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος». «Το ερώτημα είναι ο οδικός χάρτης και τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε σε αυτή την κατάληξη. Εμείς δεν είμαστε a priori αντίθετοι στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Το ερώτημα είναι: ποια είναι τα βήματα, αν τώρα είναι ο σωστός χρόνος. Πιστεύουμε πως όχι και σε αυτό συντάσσονται οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε για να προσθέσει: «Επιμένουμε, όμως, ότι η τελική λύση στην τραγωδία αυτή μπορεί να είναι μόνο η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα μπορεί όμως να ζει ειρηνικά μαζί με το κράτος του Ισραήλ, του οποίου η ακεραιότητα και το δικαίωμα στην ύπαρξη να μην αμφισβητείται».

naftemporiki.gr