Skip to main content

Β. Κοντοζαμάνης και Γ. Μανιάτης στο Naftemporiki TV: Το ζήτημα της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, μίλησαν στην εκπομπή «On Politics» της Ναυτεμπορικής με την Νικόλ Λειβαδάρη, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης.

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εστίασε στο θέμα της ακρίβειας αλλά και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

«Η ακρίβεια είναι ένα μείζον θέμα»

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η ακρίβεια είναι ένα μείζον θέμα, έχουν ληφθεί μέτρα και λαμβάνονται ακόμα περισσότερα. Γίνονται έλεγχοι στην αγορά, η κυβέρνηση έχει λάβει διαρθρωτικά μέτρα όπως η αύξηση του βασικού μισθού, η μείωση των φορολογικών συντελεστών που οδηγεί στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος από την πλευρά των νοικοκυριών».

«Αναδεικνύουμε αυτό το ζήτημα της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Στη συνέχεια ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι αναδεικνύουμε αυτό το ζήτημα της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιμένουμε να υπάρξει σχετική ανταπόκριση».

Για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Τέλος αναφορικά με την υπόθεση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως «υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα μελετήσει το αρμόδιο Υπουργείο της απόφαση της Αρχής προκειμένου να προβεί στις δέουσες νομικές ενέργειες. Από εκεί και πέρα αυτή η απόφαση δείχνει ότι αυτά που έλεγε η αντιπολίτευση δεν ισχύουν, και έλεγε ότι είναι διαβλητό το σύστημα τόσο των Εθνικών Εκλογών, όσο και η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, διότι αυτά τα δεδομένα έφτασαν στα χέρια κάποιου άλλου σε μια περίοδο που ούτε είχε νομοθετηθεί η επιστολική ψήφος, ούτε ήμασταν σε διαδικασία Εθνικών Εκλογών».

Γ. Μανιάτης: Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αλαζονική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι «εμένα αυτό που με νοιάζει σήμερα είναι γιατί δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αλαζονική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία με αυθαίρετο τρόπο και με τρόπο που πολλές φορές δεν ταιριάζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, διαχειρίζεται κονδύλια Ευρωπαϊκά. Με αποτέλεσμα να έρχεται στη χώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να δει διαγωνισμούς 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ας δει καλύτερα τα πεπραγμένα του πατέρα του και τα δικά του»

Ο κ. Μανιάτης σχολίασε επίσης τις αναφορές του Πρωθυπουργού στον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αντί να σχολιάζει τον ηγέτη που το 64% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι άφησε την θετική δική του σφραγίδα στην αντιπολίτευση, ας δει καλύτερα τα πεπραγμένα του πατέρα του και τα δικά του και καλό θα ήταν να μας μιλήσει για αυτό».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ας δει τα δικά του πεπραγμένα και ας απολογηθεί για τα δικά του πεπραγμένα και κυρίως για τα πεπραγμένα της παράταξής του που επί Κώστα Καραμανλή του νεότερου χρεοκόπησαν την Ελλάδα».