Skip to main content

Πηγές του ΥΠΟΙΚ απαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Για απόπειρα παραπλάνησης εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής του ελαιολάδου στον πληθωρισμό.

Για απόπειρα παραπλάνησης εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής του ελαιολάδου στον πληθωρισμό.

Οι ίδιες πηγές επισυνάπτουν πίνακα από μελέτη του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό των τροφίμων (νωπών και επεξεργασμένων) που, όπως υποστηρίζουν, «αποδεικνύει πως τον Απρίλιο του 2024 η συνεισφορά του συγκεκριμένου προϊόντος στον πληθωρισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και από το 22%».

Σημειώνουν ακόμη ότι η συνεισφορά του ελαιόλαδο στα νωπά προϊόντα είναι διπλάσια και στα επεξεργασμένα τετραπλάσιο».

Οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ καταλήγουν σημειώνοντας: «Η άγνοια στην καλύτερη, η σκόπιμη παραπληροφόρηση στην χειρότερη περίπτωση δεν επιτρέπεται από ένα κόμμα που θέλει να επιτελεί το σοβαρό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έμαθαν τα 4 χρόνια που κυβέρνησαν, να τους ενημερώσουμε πως ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική δεν είναι ο προϊστάμενος του ΓΛΚ. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και μοναδικό μας μέλημα παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αυτού του ζητήματος με τη συνεχή υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Αφήνουμε τους εντυπωσιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις για άλλους».