Skip to main content

Π. Μαρινάκης για μνημόνια συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονία: Ακατανόητη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά 

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν θα γίνουμε εμείς επισπεύδοντες όταν η άλλη πλευρά δεν δέχεται τα βασικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τη «σπουδή» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ως προτάσεις νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλίτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας πως οι εξελίξεις «δικαιώνουν τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μην βιαστεί στην ψήφιση των συγκεκριμένων μνημονίων».

«Είναι από τις πιο ακατανόητες κινήσεις της αντιπολίτευσης, από τις πολλές ανεξήγητες επιλογές τους αυτή ειναι η κορυφαία. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε πως «δεν καταλαβαίνει κανένας Έλληνας πολίτης τι εξυπηρετεί μία τέτοια ενέργεια».

Διερωτήθηκε δε «γιατί τέτοια βιασύνη, γιατί τέτοια σπουδή» την στιγμή «που η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δεν αποδέχεται το βασικό σημείο της Συμφωνίας των Πρεσπών, η αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας να θέλει εμείς να τα ψηφίσουμε όλα». «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και προφανώς δεν θα προχωρήσουμε σε αυτή τη συζήτηση» πρόσθεσε, παραπέμποντας και στην «ξεκάθαρη απάντηση» που έδωσε ο πρωθυπουργός στην πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Εφόσον δούμε την αντίστοιχη στάση από τη Βόρεια Μακεδονία τότε θα μπούμε κι εμείς σε αυτή τη συζήτηση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αποκρούοντας τα «ψέματα, την προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση» για το ζήτημα, ο κ. Μαρινάκης θύμισε πως «ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εναντιωθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί ήταν μία κακή συμφωνία». «Η Ν.Δ. είχε καταψηφίσει τη Συμφωνία, βέβαια είχε επισημάνει ότι εφόσον κυρωθεί θα την εφαρμόσει. Αλλά δεν θα γίνουμε εμείς επισπεύδοντες όταν η άλλη πλευρά δεν δέχεται τα βασικά» ξεκαθάρισε.

«Αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας»

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης «γνώριζε λεπτομέρειες της Συμφωνίας όσο αυτή συντασσόταν» ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας». «Ο κ. Γεραπετρίτης ούτε γνωρίζει, ούτε έχει συνομιλήσει, ούτε έχει συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά, όπως ο ίδιος μας έχει πει. Όλα όσα λέγονται είναι ασύστολα ψεύδη» δήλωσε για να προσθέσει: «Αναρωτιόμαστε αν τα τόσο απροκάλυπτα ψέματα διακινούνται εξ αμελείας ή εκ δόλου. Είναι αδιανόητο αυτό που έχει ειπωθεί και το διαψεύδουμε κατηγορηματικά».

Για την υπόθεση της 40χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Μενίδι

Αναφορικά με την υπόθεση της 40χρονης που βρέθηκε νεκρή με μαχαιριές στο Μενίδι ο κ. Μαρινάκης δήλωσε κάθε μέρα η Ελληνική Αστυνομία προχωρά σε περίπου 50 συλλήψεις για τέτοιες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με ενδοοικογενειακή βία, ενώ στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι ανήθικο να κάνει αντιπολίτευση πάνω σε μία τέτοια τραγική είδηση.

Σημείωσε ότι στο θύμα είχε προταθεί το panic button και η δυνατότητα του ξενώνα στέγασης αλλά δεν τα χρησιμοποίησε και τόνισε πως ποτέ δεν φταίει κανένα θύμα. Μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει σε μάχιμες υπηρεσίες ενώ τόνισε πως δεν θα μπει στο σχολιασμό αποφάσεων σημειώνοντας ότι με βάση τον ποινικό κώδικα υπήρχε η δυνατότητα ο 50χρονος να κρατηθεί. «Γιατί αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος και ποιο είναι το σκεπτικό δεν το γνωρίζω και αδυνατώ να το σχολιάσω», σημείωσε.