Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός πιάστηκε να λέει ψέματα στους ακρίτες μας στη Γαύδο

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σχετικά με την παροχή τηλεκπαίδευσης στα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου

Με ανάρτησή του στο X, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί ότι είπε ψέματα στους κατοίκους της ακριτικής Γαύδου, σχετικά με την παροχή τηλεκπαίδευσης στα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού.

«Πιάστηκε ο πρωθυπουργός να λέει ψέματα στους ακρίτες μας στη Γαύδο ότι θα βάλει τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδά τους ώστε να μείνουν στο νησί», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπληρώνει: «Μιλάμε για ακριτική περιοχή, όπου κάθε Έλληνας είναι σημαία της πατρίδας μας».

«Στο τέλος θα νικήσουμε»

Ο κ. Κασσελάκης ανέβασε ξανά το βίντεο και έγραψε: «Για το βίντεο από την επίσκεψή μου στη Γαύδο και τη συνάντησή μου με τη μητέρα δύο γυμνασιόπαιδων, που αποκάλυψε το πρωθυπουργικό ψέμα, δόθηκε εντολή από το Μαξίμου προς τα ΜΜΕ να το «πνίξουν». Κάποιοι λίγοι προς τιμήν τους δεν πειθάρχησαν. Στο τέλος θα νικήσουμε. Γιατί μπορεί η ενημέρωση να είναι 107, αλλά εμείς είμαστε χιλιάδες».

Τι έχει προηγηθεί

Με βίντεό του νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του για παροχή τηλεκπαίδευσης στα δύο γυμνασιόπαιδα της Γαύδου.

«Πριν από ένα χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε δημόσια στους ακρίτες της Γαύδου ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα του νησιού θα έχουν τηλεκπαίδευση, ώστε να μπορούν μένοντας στον τόπο τους, να λαμβάνουν από το Κράτος την εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι συνομήλικοί τους», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παραθέτοντας στο βίντεο απόσπασμα δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Αιχμηρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος για προεκλογικό λαϊκισμό, μιλώντας παράλληλα για «πυροτεχνήματα».