Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, γνωστοποίησε πως συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μετέφερε τις ευχές του στον πιλότο που έπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block-52 στη νήσο Ψαθούρα, ανοικτά της Χαλκιδικής και της Αλοννήσου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα τον συνεχάρη για την αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του χειριστή, ενώ από την πλευρά του ο κ. Νίκος Δένδιας τον ευχαρίστησε.
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέφερε σε επικοινωνία μας την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του χειριστή μαχητικού αεροσκάφους F- 16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τις θερμές ευχές του προς αυτόν. Από την… pic.twitter.com/RjQLVJhBgY
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 20, 2024
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.