Skip to main content

Θ. Πλεύρης στο Naftemporiki TV: «H υπόθεση των Τεμπών κινείται στην δικαιοσύνη με ταχείς ρυθμούς»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η υπόθεση των Τεμπών βρίσκεται στην δικαιοσύνη και μέσα σε έναν χρόνο και λίγες ημέρες έχουν σχηματιστεί κατηγορητήρια» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Rush Hour», με την Νικόλ Λειβαδάρη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «γίνεται συνεχής έρευνα και η υπόθεση κινείται στην δικαιοσύνη με ταχείς ρυθμούς».

«Η Βουλή αυτό που εξέταζε, με βάση την Εξεταστική, είναι ένα εύρος πολιτικών ευθυνών που μπορεί να υπάρχουνε», τόνισε ο κ. Πλεύρης και εξήγησε πως «η Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι δικαστήριο, η Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία έρχεται και κάνει ένα πόρισμα στο οποίο καταλήγει και σε συγκεκριμένες ευθύνες».

Αναφορικά με τα πορίσματα που κατέθεσαν τα υπόλοιπα κόμματα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «εκεί που υπάρχει μια κεντρική διαφωνία με πορίσματα άλλων κομμάτων είναι ότι εμείς θεωρούμε πως οι πολιτικές ευθύνες δεν μετατρέπονται σε ποινικές ευθύνες, οι ποινικές ευθύνες βαραίνουν αυτούς που χειρίστηκαν εκείνο το βράδυ, στο ποινικό σκέλος, και τα εγκληματικά λάθη που έγιναν και έχουμε αυτή την τραγωδία».

Παράλληλα τόνισε ότι «η δικαιοσύνη μέσα σε έναν χρόνο έχει πάνω από τριάντα κατηγορητήρια. Κλείνει την ανάκριση και ετοιμάζεται να πάει σε δικαστήριο όταν αυτές τις ημέρες που μιλάμε δικάζεται το Μάτι. Το λέει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα της, ίσως να μην ικανοποιεί, αλλά το λέει».

«Ο χειρισμός όλος είχε γίνει από τις αντίστοιχες υπηρεσίες και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να μεταφερθούν τα βαγόνια» ανέφερε ο κ. Πλεύρης σε σχέση με τις κατηγορίες για το μπάζωμα της περιοχής.

Τέλος ο κ. Πλεύρης αναφερθείς με τα απογευματινά χειρουργεία σχολίασε πως «δίνουμε μια δυνατότητα το απόγευμα για όσους γιατρούς και νοσηλευτές θέλουν, πληρώνοντας ο ΕΟΠΥ το μεγαλύτερο μέρος να πληρώνουν οι ασθενείς τις διαφορές τις οποίες έχει αναδείξει το Υπουργείο ποιες θα είναι» και κατέληξε λέγοντας ότι «το απόγευμα δεν λειτουργούσαν τα χειρουργεία, άρα οποιοιδήποτε κάνουν χρήση στην πραγματικότητα μειώνουν και την πρωινή λίστα».