Skip to main content

Δ. Αυγέρη στο Naftemporiki TV: «Ο κ. Κασσελάκης δεν αρνείται την παρέμβαση της δικαιοσύνης»

Η Σύμβουλος Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την την εισαγγελική έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία και το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε στην εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, η Σύμβουλος Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Υπάρχει ένας νόμος που είναι σαφής και ξεκάθαρος»

Συγκεκριμένα, η κ. Δώρα Αυγέρη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για το δάνειο του κ. Κασσελάκη, δήλωσε πως «υπάρχει ένας νόμος που είναι σαφής και ξεκάθαρος και είναι ξεκάθαρο το που αποσκοπεί, στο ότι πολιτικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα πρέπει να ελέγχονται για χρήματα που αποκτούν ή θέλουν να αποκρύψουν έσοδα με εξωχώριες εταιρείες ή να τα αποκρύψουν στο εξωτερικό και να μην τα δηλώσουν. Όμως στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη πρόκειται για έναν Έλληνα της διασποράς με μόνιμη κατοικία και δραστηριότητα στο εξωτερικό, με επιχειρηματική δραστηριότητα που ήταν υπό το φως της ημέρας και ξεκάθαρες», τονίζοντας ότι «τα έσοδα ήταν φορολογημένα μέχρι το τελευταίο δολάριο. Με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος, την υποχρεώση να υποβάλει πόθεν έσχες θα την έχει τον Ιούνιο του 2024».

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν επιχειρηματίας, Έλληνας της διασποράς που ζούσε στο εξωτερικό»

Η κ. Αυγέρη στην συνέχεια τόνισε πως «μίλησα για μια ξεχωριστή περίπτωση που ενδεχομένως να μην είχε ο νομοθέτης στο μυαλό του για έναν άνθρωπο που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό όπως είναι ο κ. Κασσελάκης», υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης ήταν επιχειρηματίας, Έλληνας της διασποράς που ζούσε στο εξωτερικό».

«Δεν μιλάμε για επίθεση στην Δικαιοσύνη»

Τέλος η κ. Αυγέρη σχολίασε πως «δεν μιλάμε για επίθεση στην Δικαιοσύνη, αυτό είναι κάτι πολύ μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό που είπε ο Πρόεδρος είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε έρευνα, προφανέστατα κανένας δεν αρνείται την παρέμβαση της δικαιοσύνης απλά έγινε και μια υπόμνηση σε σχέση και με άλλες υποθέσεις».