Skip to main content

Κασσελάκης: Πρόσφερε το πατρικό του στην Ιωάννα Κολοβού – Αρνήθηκε η δημοσιογράφος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Eκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση στου Ζωγράφου με αίτημα να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον της ίδιας και του γιου της, να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να διατηρήσει την οικία της

Στέγη στη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο, Ιωάννα Κολοβού, και στον γιο της που έχασαν το σπίτι τους μετά από πλειστηριασμό προσέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά εκείνη φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση.

Στον απόηχο της δικαστικής περιπέτειας που είχε η κυρία Κολοβού, η οποία συνελήφθη μαζί με το γιό της επειδή παραμένει στο σπίτι της μετά την έξωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επικοινώνησε με την Δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης κάλεσε την Δήμαρχο Ζωγράφου να μεταφέρει πρόσκληση στην Ιωάννα Κολοβού και στον γιό της, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, να τις φιλοξενήσει στο πατρικό σπίτι του στην Αθήνα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κασσελάκης είχε χθες διαρκή επικοινωνία με τη Δήμαρχο Ζωγράφου προκειμένου να βρεθεί γρήγορη λύση στο θέμα.

Αργότερα, όμως, έγινε γνωστό ότι η κυρία Κολοβού ευχαρίστησε μεν τον κ. Κασσελάκη για την πρότασή του αλλά τόνισε ότι δεν προτίθεται να την αποδεχτεί. Φέρεται δε να τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνει με τον γιο της στου Ζωγράφου και να συνεχίσει να διεκδικεί να παραμείνει στο σπίτι της. Σημειώνεται ότι στην κυρία Κολοβού συμπαραστάθηκαν χθες και εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στου Ζωγράφου με αίτημα να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον της ίδιας και του γιου της, να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να διατηρήσει την οικία της.

Βολές στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25

Η περιπέτεια της χαμηλοσυνταξιούχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ανέφερε ότι τα χθεσινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, «με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης». Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «όργιο καταστολής και την έξωση χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου» και σχολίασε ότι τα ΜΑΤ συνέλαβαν «σαν στυγνούς εγκληματίες» την κυρία Κολοβού και τον γιο της.

Η Νέα Αριστερά χαρακτήρισε «κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τη βία, την καταστολή και την «αρπαγή της πρώτης κατοικίας» και ζήτησε να καταργηθεί άμεσα ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ και να θεσμοθετηθεί νέο πλαίσιο μόνιμων μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας και ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους. Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι άφησε απροστάτευτα τα λαϊκά νοικοκυριά οδηγώντας «στην βαρβαρότητα των εξώσεων»