Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «παρότι δεν μας άκουσε η κυβέρνηση και παρότι η διαβούλευση δεν ήταν όπως έπρεπε, εμείς στην αρχή των επιτροπών ξεκαθαρίσαμε ότι επί της αρχής είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου των αποδήμων, γιατί το λέει το Σύνταγμα». Όπως πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε 10 τροπολογίες και στις επιτροπές και στην Ολομέλεια.
«Προτείναμε μια μεγάλη καινοτομία, τον ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο, εμείς το εφαρμόσαμε στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ήταν σαν να μην τα άκουσε όλα αυτά και μας έκανε εντύπωση».
Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν το ήθελε τόσο πολύ, γιατί η κυβέρνηση πέρα από τα τεχνικά προβλήματα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει επικοινωνία και έρχεται να δυναμιτίσει την κουβέντα βάζοντας και μια τροπολογία που θέλει αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή με έναν προκλητικό τρόπο».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε τη συναίνεση που διαμόρφωσε η αντιπολίτευση και τη δυναμίτισε εκ των υστέρων», ανέφερε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Για να δημιουργήσει κομματικό συμφέρον και επικοινωνιακές εντυπώσεις. Θέλει να πει στους απόδημους ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για αυτούς, τους ενόχλησε πάρα πολύ ότι εμείς και το ΠΑΣΟΚ μπήκαμε στην κουβέντα αυτή». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως «δεν θα πάρουμε ποτέ μια απόφαση με το κριτήριο του πολιτικού κόστους».
Ερωτηθείς από τη Νικόλ Λειβαδάρη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει μια ανίερη συμμαχία με την ακροδεξιά μέσα στο κόμμα του σε πολιτικό επίπεδο». «Προς το παρόν ο κ. Μητσοτάκης τα καταφέρνει να πείθει και να παραπλανά είτε το δεξιό ακροατήριο είτε το κεντρώο ακροατήριο» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ότι «για εμάς είναι ταυτοτικό και εκ τούτου προκύπτει μια ομόθυμη διάθεση να το υποστηρίξουμε, αλλά άμα δεν δούμε το νομοσχέδιο, έχει δίκιο και η άλλη πλευρά, που λέει να δούμε το νομοσχέδιο για να δούμε πώς θα τοποθετηθούμε, γιατί η γενική τακτική μας είναι ότι, ό,τι είναι σωστό το ψηφίζουμε, ό,τι βοηθάει τον πολίτη ακόμα και να μην είναι πολύ σωστό, όπως τα επιδόματα, το ψηφίζουμε, κάνουμε όμως και την κριτική μας στα υπόλοιπα για να πιέσουμε τον κ. Μητσοτάκη να το κάνει ολόκληρο σωστό».