Skip to main content

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αντιδράσεις για τη δήλωση Μαρκόπουλου περί «γουρλίδικης Επιτροπής» – Η συγγνώμη του βουλευτή

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η δήλωσή μου περί γουρλίδικης Επιτροπής ήταν άστοχη - Ήταν ένα λάθος της στιγμής» δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη και βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «γουρλίδικη Επιτροπή», καθώς δύο από τα μέλη της υπουργοποιήθηκαν κατά τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη. Δύο καλοί και άξιοι συνάδελφοι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Ιωάννα Λυτρίβη υπουργοποιήθηκαν» ανέφερε συγκεκριμένα χθες ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την «άστοχη» – όπως είπε – δήλωσή του.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τον Βασίλη Κόκκαλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «ύβρη» και για «εργαλειοποίηση» της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Εκτός από ύβρη ξεκάθαρα είναι και μία εργαλειοποίηση της Επιτροπής και της θέσης σας» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

Την απομάκρυνση του κ. Μαρκόπουλου από την Επιτροπή ζήτησε από την πλευρά της η Πέτη Πέρκα, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς. «Η ελάχιστη κίνηση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών είναι η απομάκρυνσή σας από την Επιτροπή κ. Μαρκόπουλε» ανέφερε η βουλευτής.

Κατόπιν των παραπάνω ο κ. Μαρκόπουλος επανήλθε σήμερα αναγνωρίζοντας πως η χθεσινή δήλωσή του ήταν «άστοχη» και «ένα λάθος της στιγμής».

«Η χθεσινή μου δήλωση περί γουρλίδικης Επιτροπής για κάποιους συναδέλφους προφανώς ήταν άστοχη. Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα αυτό να διατυπωθεί και προφορικά και από το Σώμα. Ήταν κάτι το οποίο προφανώς ήταν ένα λάθος της στιγμής, χωρίς δικαιολογίες» επισήμανε.