Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μια διαιτητική απόφαση συνδέεται με την κυβέρνηση

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και μιας διαιτητικής απόφασης - Όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις»

«Υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της κυβέρνησης ή μιας διαιτητικής απόφασης». Τα παραπάνω ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τη χθεσινή ήττα του από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Mεγάλο διπλό της ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα – Αλίμονο αν μπορούσε»

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα».

«Αλίμονο εάν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια διαιτητική απόφαση – που δεν είναι εδώ ο χώρος να τη σχολιάσουμε ούτε είναι δική μου αρμοδιότητα – συνδέεται με την κυβέρνηση του τόπου ή τον πρωθυπουργό. Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε για άλλη μια φορά – έχοντας και κακή αντίστοιχη εμπειρία από το παρελθόν – ότι πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται και με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα -στη συνέχεια- γεγονότα. Αυτές τις λεγόμενες και εμπρηστικές δηλώσεις» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως «η κυβέρνηση όπως έχει καθήκον οφείλει να προστατεύσει τον αθλητισμό, τον επαγγελματικό αθλητισμό, από φαινόμενα βίας, εντός γηπέδων ή εκτός. Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση λόγω των περιστατικών που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Περιστατικά, που ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω» είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, έρχεται και μια σημαντική νομοθέτηση από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, τον Γιάννη Βρούτση. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω γιατί δεν σημαίνει πως μια νομοθέτηση ή μία καλή αρχή έχει λύσει το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη -ως οφείλει- κάνει τη δουλειά της περιμένοντας τα αποτελέσματα αυτής της πολύ σημαντικής έρευνας».