«Για να κάνεις μια μεταρρύθμιση, όπως λέμε ότι είναι αυτό, θα πρέπει να λύνει κάποιο πρόβλημα, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποιο πρόβλημα ακριβώς λύνει, δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι έχουμε λίγα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Έχουμε λίγους φοιτητές;», αναρωτήθηκε ο Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Περικλής Γκόγκας, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα μας.
«Οποιαδήποτε χώρα που έχει Ιδιωτικά, Μη Κρατικά έχει πολλές χιλιάδες φοιτητές στο εξωτερικό και αυτό είναι καλό, είναι όμορφο, είναι διεθνοποίηση. Δεν θα σταματήσει να υπάρχει αυτό. Ούτε στην Κύπρο που έχει Πανεπιστήμια Ιδιωτικά σταμάτησε να γίνεται, μάλιστα στατιστικά είναι η πρώτη χώρα σε αναλογία φοιτητών στο εξωτερικό σε σχέση με τον πληθυσμό της» σχολίασε ο κ. Γκόγκας.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Γκόγκας ανέφερε: «Θα κάνουμε τόσα πολλά ιδρύματα τα οποία θα παίρνουν πενήντα χιλιάδες υποψήφιους κάθε χρόνο; Θα είναι τα Ιδρύματα των ατυχησάντων υποψηφίων; Αυτό καταλαβαίνετε πως ακούγεται». Όλα αυτά τα Πανεπιστήμια που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί δεν ήρθαν τώρα να κάνουν ένα κολλέγιο; Εάν θέλουμε να έρθει ένα τριτοτέταρτο Πανεπιστήμιο Αμερικάνικο εδώ πέρα, να κάνει ένα παράρτημα στην Ελλάδα, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό».
Τέλος ο κ. Γκόγκας σημείωσε πως «Εγώ πιστεύω ότι είναι μια εμμονή της Κυβέρνησης εδώ και είκοσι τριάντα χρόνια, δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή, πιθανόν για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα, εγώ έτσι το βλέπω, γιατί δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία το να δημιουργήσουμε μια σειρά από ακόμα πολλά Πανεπιστήμια στα πάρα πολλά που ήδη έχουμε. Τα Πανεπιστήμια χρειάζεται να είναι λίγα, ισχυρά και καλά και όχι πολλά, αδύναμα και μέτρια».