Skip to main content

Δ. Τσιόδρας στο Naftemporiki TV: Θα πούμε ότι είναι επαρκή τα μέτρα όταν θα έχουμε εξάλειψη της οπαδικής βίας

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Θα πούμε ότι είναι επαρκή τα μέτρα όταν θα έχουμε εξάλειψη του φαινομένου. Και σήμερα δεν έχουμε. Παίρνεις κάποια μέτρα, βλέπει πώς εφαρμόζονται και αν επαρκούν, αν χρειάζεται παίρνεις και παραπάνω, αυτό γίνεται και τώρα» δήλωσε αναφερόμενος στην οπαδική βία ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε πως «πρόκειται για μια δυναμική η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες». «Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι φίλαθλοι, κοινωνία και ΠΑΕ είναι στην ίδια σελίδα, έχουμε όλοι συμφέρον να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο της βίας» τόνισε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο κ. Τσιόδρας σχολίασε πως «πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αφορούν κάποιους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφορά και έναν ευρωπαϊκό αγώνα τις επόμενες μέρες, αφορά το ότι θα πάνε υπουργοί στην Δικαιοσύνη προκειμένου να δουν συνολικότερα το τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο και εάν έχουμε κάποιους που λειτουργούν με χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης και προφανώς πρόκειται για κάποια μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν».

«Θα πρέπει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως γίνεται και στους ευρωπαϊκούς αγώνες, να υπάρχει μια ατμόσφαιρα που θα επιτρέπει στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο και να μην κινδυνεύουν, θεωρώ λοιπόν ότι το να μπει μια τάξη και να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα είναι υπέρ του ποδοσφαίρου» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «το παιδί το οποίο πέταξε την φωτοβολίδα, όπως το ίδιο έχει ομολογήσει, μιλάει για κάποιους καθοδηγητές, τώρα ποιοι είναι αυτοί οι καθοδηγητές, από πού υποκινούνται, ποιος τους καθοδηγεί και πώς έχουν οργανωθεί, είναι κάτι το οποίο θα ψάξει η Δικαιοσύνη, για αυτό είπαμε ότι θα πάνε και οι υπουργοί και αύριο στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δούμε εάν λειτουργούν κάποιες ομάδες οπαδών ως εγκληματικές οργανώσεις, να τα δούμε όλα αυτά και από εκεί και πέρα παράγοντες θα πρέπει να αποφεύγουν δηλώσεις οι οποίες ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ουσιαστικά υποδαυλίζουν αυτό το κλίμα, νομίζω ότι όλοι οι παράγοντες του χώρου θα πρέπει να λειτουργήσουν έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν στην ουσία τους αυτά τα φαινόμενα που παρατηρούμε».

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για την οπαδική βία: Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League για 2 μήνες