Skip to main content

Στ. Κασσελάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Άστοχα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει

Dimitris Kapantais / SOOC

Βολές και κατά του Μάκη Βορίδη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και υποκλοπές

«Άστοχα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Δηλαδή αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα ‘θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Περγάμου, να τα πάμε στο… Βερολίνο (μετά την ανακαίνιση);» διερωτάται ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Τι άστοχα επιχειρήματα είναι αυτά -στο BBC μάλιστα- για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει; Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε πει κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ. Για τον Κ. Μητσοτάκη όμως, κάλυψη παντού».

Βολές και κατά του Μάκη Βορίδη για γάμο ομόφυλων και υποκλοπές

Με άλλη ανάρτησή του παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει «βέλη» και κατά του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, με αιχμή τις δηλώσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα λέει τσεκουράτα ο κ. Βορίδης όταν πρόκειται να ενθουσιάσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του: “Αν μου ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, θα παραιτηθώ”. Όταν πρόκειται όμως για το μείζον θέμα της παρακολούθησής του μέσω Predator, σιωπή. Εκεί, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο» σχολιάζει συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης.