Skip to main content

Ν. Κοτζιάς: « Η διαμάχη στην αριστερά δεν αφήνει αδιάφορη την διαπλοκή»

«Είναι φανερό ότι κάποιες διεθνείς δυνάμεις και διαπλεκόμενα συμφέροντα έχουν στρατηγική για το μέλλον της χώρας και των εθνικών μας θεμώτων που θέλουν να αγνοεί ο κόσμος της αριστεράς»

«Όποιος νομίζει οτι η διαμάχη στην αριστερά αφήνει αδιάφορα τα συστήματα της διαπλοκής δεν έχει σχέση με την διαλεκτική, αλλά με την μεταφυσική», τονίζει μεταξύ άλλων, με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αναφέρει:

“Την συζήτηση για την αριστερά θα την πολιτικοποιήσω μακριά από ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Απαντώ, λοιπόν, στα τρολ που εκφράζουν την αγωνία των αφεντικών τους, μήπως ξεφύγει επιτέλους η συζήτηση από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και γίνει ουσιαστικά πολιτική: είναι φανερό ότι κάποιες διεθνείς δυνάμεις και διαπλεκόμενα συμφέροντα έχουν στρατηγική για το μέλλον της χωρας και των εθνικών μας θεματων που θέλουν να αγνοεί ο κόσμος της αριστεράς. Οι επιλογες όμως, δεν γίνονται εν κενώ μακριά απο τα συμφέροντα και τους αγώνες. Όποιος νομίζει οτι η διαμάχη στην αριστερά αφήνει αδιάφορα τα συστήματα της διαπλοκής δεν έχει σχέση με την διαλεκτική, αλλά με την μεταφυσική»,