Υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» τάχθηκε Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σε σημερινή της συνεδρίαση.
Έπειτα από την παραπάνω εισήγηση της Επιτροπής, εντός των επόμενων ημερών το αίτημα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών ή όχι.
Είχε προηγηθεί αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη να αποφανθεί η Βουλή, ως προς τη χορήγηση η μη της απαιτούμενης άδειας, για την εξέταση 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ως υπόπτων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Μαζί με το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών των «Σπαρτιατών», η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή, τον φάκελο με την κατάθεση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε καταγγείλει -μεταξύ άλλων- ότι εξωκοινοβουλευτικά κέντρα με όρους Greek mafia καθοδηγούν τους βουλευτές του κόμματός του και άφηνε αιχμές για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του Ηλία Κασιδιάαρη. Στον φάκελο συμπεριέλαβε επίσης έγγραφο των φυλακών Δομοκού στο οποίο καταγράφονται οι επισκέψεις των βουλευτών των «Σπαρτιατών», Χαράλαμπου Κατσιβαρδά και του Πέτρου Δημητριάδη στον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο.
Απορρίπτουν τις κατηγορίες
Από την πλευρά τους και οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών», τόσο στην Επιτροπή όσο και με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, απέρριψαν τις κατηγορίες ότι καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υποστήριξαν ότι «το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί υπάρχουν όλα τα απτά στοιχεία και η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει το αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά από αυτούς ζήτησαν την άρση ασυλίας τους για να αποδείξουν – όπως είπαν – ότι είναι αθώοι ενώ οι τρεις κάλεσαν τα μέλη της Επιτροπής να πράξουν κατά συνείδηση. Ένας εκ των βουλευτών αρνήθηκε να αρθεί η ασυλία του ισχυριζόμενος ότι πουθενά και σε κανένα σημείο της δικογραφίας δεν αναφέρεται το όνομα του.