Skip to main content

Νίκος Φίλης κατά Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκφυλισμό – Αποστολή διάλυσης του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Απολύει από την Αμερική λες και είμαστε πολυεθνική και αυτός είναι CEO - Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει ένα μικρό κόμμα»

Λάβρος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την απόφασή του να θέσει προς διαγραφή τον ίδιο, καθώς και τους Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αποστολή διάλυσης» του κόμματος από εξωπολιτικούς παράγοντες.

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να μου την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό» είπε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε: «Την ιδιότητά μου ως ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ την έχω υποστηρίξει με το παράδειγμά μου το καθημερινό».

Ο κ. Φίλης ανέφερε πως «αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν εκφυλισμό και γελοιοποίηση του κόμματος». «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένα κόμμα που προσέφερε και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα της Αριστεράς, οδηγείται αυτή τη στιγμή σε εκφυλισμό και διάλυση» είπε και πρόσθεσε πως «είναι λυπηρό ότι αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης ένα πρόσωπο άγνωστο στο ελληνικό κοινό και μέλος μόλις ενός μηνός πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ακόμη πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό διότι «δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος», αλλά «με ένα καταστατικό που διαμορφώνει τους όρους λειτουργίας του κόμματος».

«Το να ‘απολύει’ λες και είμαστε πολυεθνική και αυτός είναι CEO, το να διαγράφει από την Αμερική με tweet, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν πήρε εντολή να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως εκεί οδηγούμαστε» συνέχισε και πρόσθεσε πως ο κ. Κασσελάκης είναι «παλιός γνώριμος» του κ. Μητσοτάκη και πως «έχει κάνει εκστρατεία για να βγει πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης στη Ν.Δ.».

«Έχει άλλες πολιτικές απόψεις, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και κατέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη πως οι διαφωνίες σε ένα κόμμα δεν λύνονται με διαγραφές και προγραφές και κατηγόρησε τον νέο πρόεδρο ότι αναβάλλει συνέχεια το συνέδριο.

«Ένα μικρό κόμμα, αυτό πάει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μία σκιά, μακριά από κάθε κυβερνητική πορεία» συμπλήρωσε.