Skip to main content

Ισραήλ – Γάζα: Συνεδριάζει την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνεδριάζει, αύριο Πέμπτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στη σκιά των συγκρούσεων σε Ισραήλ και Γάζα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται»

«Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται και η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με την Εσθονή ομόλογό του Κάγια Κάλλας, η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα.

«Είναι φυσικό ως σύμμαχοι να έχουμε κοινή στάση απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις και τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η Ε.Ε. και σύσσωμος ο πολιτισμένος κόσμος καταδικάζουν την «αιματηρή τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ». «Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της αυτοπροστασίας στους αμυνόμενους» πρόσθεσε, τονίζοντας πως παραβιάζοντας την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους υπονομεύεται «μια δίκαιη λύση στην ταραγμένη αυτή περιοχή».

«Δυστυχώς, και το γνωρίζουμε καλά εμείς στην δικιά μας γειτονιά, πυροδοτούν την ένταση σε ένα ευρύ τόξο του παγκόσμιου χάρτη, με πολλές και παράλληλες συνέπειες, από την διατάραξη της διεθνούς ασφάλειας και της οικονομίας μέχρι την αναζωπύρωση του μεταναστευτικού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η θέση μας είναι κατηγορηματική, τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται και η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση». «Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ίσες αποστάσεις ευνοούν αντικειμενικά την επιθετικότητα και τον αυταρχισμό», υπογράμμισε.