Skip to main content

Μ. Βορίδης: Στρατηγική του κ. Κασσελάκη η τόση δημοσιότητα – Προφανώς δεν έχει κάτι άλλο να δείξει

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τι είπε για το ΟΑΚΑ και για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία για τον Αχιλλέα Μπέο

Την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποζητά τη δημοσιότητα γιατί δεν έχει κάτι άλλο να αναδείξει, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι στρατηγική του ίδιου του κ. Κασσελάκη η τόση δημοσιότητα. Άμα θέλεις να αθληθείς χωρίς να ξέρει κανείς ή να πιεις καφές, μπορείς. Εννοώ ότι έχει επενδύσει σε αυτό, προφανώς επειδή δεν έχει κάτι άλλο να δείξει» ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ant1.

Ερωτηθείς για τον Αχιλλέα Μπέο, την χειροδικία του σε βάρος πολίτη και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Μου ζητάτε να σχολιάσω την συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου; Δεν θα ήταν η δική μου, αλλά αυτή είναι η συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου εδώ και πολλά χρόνια».

«Εμείς δεν λέμε σε κανέναν πολίτη τι να ψηφίσει και τι να κάνει στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας, στους οποίους έχει δώσει στήριξη η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει δώσει στήριξη σε κανέναν άλλον Δήμο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές επισήμανε πως «για πρώτη φορά θα υπάρξει αποζημίωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, με 40 ευρώ για κάθε μέλος την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ την δεύτερη Κυριακή όπου υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος».

Αναφορικά με το ΟΑΚΑ και το στέγαστρο Καλατράβα είπε ότι «προφανώς δεν είχαν συντηρηθεί και δεν υπήρχε καμία πρόνοια από το 2003 μέχρι το 2021. «Η διαπίστωση της επικινδυνότητας έγινε μόλις παραλάβαμε την μελέτη η οποία παραγγέλθηκε από την δική μας κυβέρνηση. Δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα εδώ, εδώ είναι εξαιρετικά σύνθετο το ίδιο το έργο. Να δεχθώ την κριτική ότι πέρασαν τόσα χρόνια και δεν έγιναν οι έλεγχοι που έπρεπε, προφανώς και η περίοδος της κρίσης συνέβαλε καθώς λογικά δεν θα ήταν προτεραιότητα των κυβερνήσεων» πρόσθεσε.

«Το 2021 υπάρχουν ποσά που δεσμεύονται για την συντήρηση και μένουν στο ταμείο, ύψους 57 εκατομμυρίων. Γίνεται η μελέτη, μετά από έναν άγονο πρώτο διαγωνισμό. Η διαδικασία της επιλογής αναδόχου και συντάξεως της μελέτης πήρε δύο χρόνια» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.