Skip to main content

«Πυρά» Π. Μαρινάκη για το βίντεο Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«O κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στη Βουλή, αλλά να μάθει τις βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αιχμή το βίντεο που ανήρτησε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του στη Βουλή.

«Είδα πριν από λίγο έβγαλε ένα βίντεο. Χαρακτήρισε ‘χειροκροτητές’ τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε ότι σε αυτό πρέπει να βάλουμε φωτιά» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε λέγοντας: «Να πούμε για αρχή επειδή επισκέπτεται όλο και περισσότερο το κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στον χώρο ή στο εστιατόριο αλλά να μάθει κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Είναι κάτι που είναι απαραίτητο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας που είναι η βασικότερη αρχή της δημοκρατίας μας και ψηφίζονται από τους βουλευτές – τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά ο κ. Κασσελάκης ως ‘χειροκροτητές’ – και οι οποίοι είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του έθνους».

«Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του που κι εκεινοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια όταν ήταν στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς ευχηθήκαμε να αποκτήσει η χώρα μία αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση, Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τωρα, το αντίθετο βλέπουμε» παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο κ. Κασσελάκης σε τηλεοπτικό σταθμό και την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη έβγαλαν πολύ γρήγορα κάποια συμπεράσματα. Εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε κάτι άλλο είδαμε».

naftemporiki.gr