Skip to main content

Στέφανος Κασσελάκης: Βίντεο από το γραφείο του στη Βουλή – «Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική - Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά» αναφέρει στο βίντεό του

Βίντεο από το γραφείο του στη Βουλή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προαναγγέλλοντας ένα «τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής» και απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις για την απουσία του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθώς δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής.

«Καλωσήρθατε στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλως ορίσατε στο γραφείο μου» αναφέρει στο βίντεο ο κ. Κασσελάκης.

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο».

Ο κ. Κασσελάκης κάνει λόγο για ενεργοποίηση των τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, σημειώνοντας πως «τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα».

Αυτό – όπως εξηγεί – «σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά από σήμερα». «Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής» προσθέτει.

Τα «καρφιά» Μητσοτάκη και η απάντηση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την ομιλία του στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εκπροσωπείται στη Βουλή από τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά. «Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή. Θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις και το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό θα κληθούν να το υπηρετήσουν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς» είπε.

Απαντώντας ο κ. Κασσελάκης αντέτεινε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πως «δεν είναι πρόβλημα η απουσία του από τη Βουλή». Κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με τον ίδιο. «Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο., Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον κ. Μητσοτάκη» είπε μεταξύ άλλων.