Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Άλλο ο δύσκολος ριζοσπαστισμός και άλλο το προσωπικό lifestyle- Πώς σχολίασε το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο πρωθυπουργός.

Με αναφορές για «προσωπικό lifestyle» και «παλιές βραχνιασμένες φωνές» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα είναι στη Βουλή, ενώ διερωτήθηκε πώς μπορεί να οικοδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε». «Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό», σχολίασε.

Ειδικότερα, χωρίς να αναφέρει το όνομά του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή… Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης ή ο κ. Παππάς».

«Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, όπως και πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε», συνέχισε αναφέροντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο, όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία κυρίως να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με καινούριες λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλο ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

«Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν», συνέχισε σημειώντας ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί ελάχιστα. «Θα ασχοληθούμε με άλλες αναμετρήσεις με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές».