Ένα ντόμινο έξι παραιτήσεων προϋποθέτει η είσοδος Κασσελάκη στην Βουλή ώστε, στην περίπτωση που στον β΄γύρο της αναμέτρησης με την Έφη Αχτσιόγλου εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορεί να έχει κοινοβουλευτική παρουσία.
Όπως είναι γνωστό ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν 9ος στην λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει 3 βουλευτές ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κουμουνδούρου καθίσταται 6ος επιλαχών .
Κατά συνέπεια, για να γίνει για να γίνει βουλευτής ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει ένας εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι οι Όθων Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα, και Ευάγγελος Αποστολάκης να παραιτηθεί.
Εν συνεχεία θα πρέπει να παραιτηθούν και οι πέντε επιλαχόντες δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Ευγενία Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία Λάλη.
Με το παραπάνω σενάριο να θεωρείται απίθανο από πολλούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ακολουθήσει την τακτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, όταν για μεγάλο διάστημα, επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος είχε οριστεί ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος εκείνη την περίοδο ήταν ευρωβουλευτής.
Το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να πάρνει απευθείας την έδρα σε περίπτωση παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου ως αυτόματη ανταλλαγή εδρών μεταξύ υποψηφίων της ομογένειας δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Σύνταγμα και στον εκλογικό νόμο