Skip to main content

Στο υπ. Υποδομών ο Κ. Μητσοτάκης – Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός λόγω καύσωνα και πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε Καλαμάτα και Ρώμη

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων που πραγματοποιεί σε υπουργεία. Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, και οι υφυπουργοί Χρ. Αλεξοπούλου και Ν. Ταχιάος, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος.

Την ίδια ώρα το εκρηκτικό κοκτέιλ που διαμορφώνουν το νέο κύμα καύσωνα και οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα κρατούν σε εγρήγορση την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες για τρίτη φορά μεσα σε λιγα 24ωρα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί, ενώ βρισκεται σε ανοιχτή γραμμή και με ομολόγους του ώστε να εξασφαλιστεί επιπλέον συνδρομή με μέσα πυρόσβεσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης συναγερμού στην οποία βρισκεται η κυβέρνηση είναι ότι αναβληθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, ενώ – όπως εγινε επίσης γνωστό – ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί τελικά την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη στη Ρώμη, όπου ειχε προσκληθεί από την Τζορτζια Μελόνι.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διευρυμένη σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα αλλά και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες.