Skip to main content

Προκλητικές δηλώσεις Ομέρ Τσελίκ κατά της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «το θέμα του εξοπλισμού των νησιών παράγει ένταση που κλειδώνει άλλα θέματα»

Σε προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Τουρκία, λέγοντας ότι «με νησιά στρατιωτικοποιημένα και με βάρκες να βυθίζονται δεν γίνεται προσέγγιση», ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk και ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Τσελίκ απάντησε: «Πρέπει να συζητήσουμε με την Ελλάδα χωρίς ένταση. Όταν όμως εξοπλίζεις τα νησιά, δεν μένει να κάνεις τίποτα».

Σολτς: Εφικτή μια καλύτερη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου Ερντογάν, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «το θέμα του εξοπλισμού των νησιών παράγει μια πολύ υψηλή ένταση που κλειδώνει άλλα θέματα. Όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, όταν βυθίζεις βάρκες για να σκοτώσεις ανθρώπους στη Μεσόγειο ή όταν εξοπλίζεις τα νησιά, τότε θα γίνει κάτι άλλο και όχι προσέγγιση», είπε προκλητικά ο Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ αναφέρθηκε μάλιστα και στην μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «τουρκική»: «Συνεχώς έχουμε προστριβές για το θέμα που έχει να κάνει με την προστασία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τον σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων των μελών της», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελικ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ τόνισε ακόμη ότι «το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα έχει επαναλειτουργήσει και η  επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη».