Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ίσως και εντός της ημέρας η ΠΝΠ για μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αξιοποίηση στελεχών της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων

Την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση στελεχών της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Αποδέχθηκα την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα και σήμερα κατά πάσα πιθανότητα στην έκδοση μίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας μέσω του ΕΚΑΒ την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικού και των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους περασμένους μήνες» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε παράλληλα πως η παραπάνω πρωτοβουλία δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ και εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολίτες εντός των επόμενων μηνών θα δουν διαφορά στην ταχύτητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» την πρώτη σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τόνισε πως «έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών».

Όπως είπε, «έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη να προσθέσουμε τακτικές προσλήψεις στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και να αναμορφώσουμε ριζικά υποδομές υγείας».

Στη συνάντηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός συζητήθηκε «η ταχύτητα με την οποία υλοποιούνται, ήδη, δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης σχετικά με τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών -και τα νέα κέντρα υγείας- τα οποία θα αρχίσουν σύντομα να παραδίδονται στα νοσοκομεία και να μπορούν πραγματικά οι πολίτες να βλέπουν ότι υπάρχει μια διαφορά στην καθημερινότητά τους».

«Συζητήσαμε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες τις οποίες κατέθεσε το υπουργείο, που θα μπορούμε, πιστεύω, πολύ σύντομα να τις υλοποιήσουμε και οι πολίτες εντός των επόμενων μηνών και όχι των επομένων ετών να δουν ήδη μία σημαντική διαφορά στην ταχύτητα, αλλά και στην ποιότητα, απόκρισης των υπηρεσιών οι οποίες έχουν να κάνουν με την άμεση βοήθεια» δήλωσε..

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν την πρόληψη και την ψυχική υγεία, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως στις προγραμματικές δηλώσεις  ο υπουργός και η ηγεσία του υπουργείου θα τοποθετηθούν πολύ πιο αναλυτικά. «Θέλω να επαναλάβω μόνο ότι και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε συζητήσει, θα παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο την οποία θα επιτυγχάνουμε. Το ξαναλέω: είναι ένα στοίχημα για όλους μας, όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη δημόσια υγεία και θα την έχουν» υπογράμμισε.

naftemporiki.gr