Skip to main content

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προσωπικό στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας

naftemporiki.gr

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας

Σε ιδιαίτερο κλίμα, απουσία της Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

Ενώ πρώτη φορά δεν έκατσαν όλοι μαζί στο ίδιο πάνελ, η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Αναστασία Κοτανίδου, αποχαιρέτισε το Υπουργείο ευχαριστώντας τους συνεργάτες της, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη προβλημάτων, αλλά τονίζοντας πως έγιναν προσπάθειες από όλους να τα φέρουν εις πέρας.

Ο νέος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην πρώτη του επαφή με το υπουργείο Υγείας, τόνισε πως «ξεκινάμε με ισχυρή εντολή και δέσμευση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών, στη βάση του κοινωνικού κράτους. Υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα, στόχος μας όμως είναι η κοινωνική συνοχή και η μείωση των ανισοτήτων. Αυτός είναι ο σκληρός πυρήνας μιας δίκαιης πολιτικής, η πεμπτουσία της δημοκρατίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως «το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας είναι προσωπικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό. Το νέο ΕΣΥ είναι απαραίτητο για να έχουν οι πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας».

Εκτίμησε πως «το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στον κορωνοϊό, φάνηκαν οι ελλείψεις του, αλλά έγιναν και σημαντικά βήματα: περισσότερες ΜΕΘ και περισσότερο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό», αν και παραδέχτηκε πως «υπάρχουν καθυστερήσεις σε επεμβάσεις ή διακομιδές από το ΕΚΑΒ».

«Στα άμεσα σχέδια της πολιτικής μας θα είναι: η αναβάθμιση των νοσοκομείων και οι προσλήψεις, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι προληπτικές εξετάσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο νέος υγειονομικός χάρτης, η αναδιάταξη των Δομών, αλλά και η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήρε το έργο της κ. Κοτανίδου, ενώ καλωσόρισε την -απούσα- κ. Αγαπηδάκη, που πιθανότατα θα ασχοληθεί με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον κ. Θεμιστοκλέους, το έργο του οποίου στην πανδημία και εξήρε, αλλά και τον «φίλο και γνώριμο» Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος πιθανότατα θα ασχοληθεί με την ψυχική υγεία.

«Όλοι θα δουλέψουμε σκληρά και αποτελεσματικά», υπογράμμισε.