Skip to main content

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Όμ. Τσάπαλος και Τρ. Αλεξιάδης στο Naftemporiki TV

Ο Όμηρος Τσάπαλος, υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ., και ο Τρύφων Αλεξιάδης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μίλησαν στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο Όμηρος Τσάπαλος, υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ., και ο Τρύφων Αλεξιάδης, υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Τσάπαλος σχολίασε πως «μέσα από το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα προηγούμενα χρόνια είδαμε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν, με το ίδιο μείγμα οικονομικής πολιτικής θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ελάφρυνση των εργοδοτών μέσω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών αλλά και κίνητρα για να προσλάβουν περισσότερους και θα προχωρήσουμε στην αύξηση κατά 25% τον μέσο μισθό, είμαστε πολύ κοντά στο να ενεργοποιηθούν οι τριετίες δια νόμου, ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει του χρόνου, στα τέλη του 2024, είναι εφαρμοσμένη πολιτική και θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό». Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε πως «έχουμε δυο κορυφαία οικονομικά στελέχη της Ν.Δ. να πιάνονται στα πράσα να λένε ψέματα, τον κ. Σκέρτσο και τον κ. Σκυλακάκη, δεν είναι όλες οι εξαγγελίες μέσα στο πρόγραμμα σταθερότητας, έχουν πιαστεί να λένε ψέματα, στο θέμα των αμοιβών πρέπει να δούμε το θέμα του πληθωρισμού, δυστυχώς έχουμε πολλά ψέματα σε αυτή την προεκλογική περίοδο».

O κ. Τσάπαλος ανέφερε πως «ο κ. Σκυλακάκης έχει απαντήσει από τον Μάιο ως προς αυτό, 3 δισεκατομμύρια είναι επιπλέον μέτρα που συνυπολογίζονται στο συνολικό κόστος που εξαγγείλαμε από την πρώτη στιγμή, δεν κρύψαμε τίποτα, κοστολογήσαμε το πρόγραμμα μας και είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια, αναφέραμε και τα μέτρα που είναι ενταγμένα στα μεσοπρόθεσμα και τα μέτρα των 3 δισεκατομμυρίων που είναι έξτρα και ενταγμένα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στου Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τον Μάιο οι πολίτες έκριναν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».